A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ПЛАН заходів з відзначення у 2024 році Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

Дата: 16.07.2024 13:57
Кількість переглядів: 89

ПЛАН
заходів з відзначення у 2024 році Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

1. Спланувати заходи з відзначення у 2024 році Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, з урахуванням десятої річниці боїв за Іловайськ.

 

Обласні та Київська міська військові адміністрації, громадські об’єднання (за згодою).

 

До 15 липня.

2. Забезпечити:

1) підготовку та проведення у столиці України - м. Києві, інших населених пунктах заходів щодо вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, з урахуванням десятої річниці боїв за Іловайськ.

 

Обласні та Київська міська військові адміністрації, Міноборони, МВС, Мінветеранів, МКІП, Національна гвардія, МОЗ, ДСНС, МЗС, СБУ (за згодою), Український інститут національної пам’яті, Адміністрація Держприкордонслужби, Національна поліція, заклади освіти (за згодою), громадські об’єднання (за згодою).

 

29 серпня;

2) проведення:

національно-патріотичних та військово-патріотичних заходів у закладах освіти та культури, в пунктах постійної дислокації військових частин, вищих військових навчальних закладах, установах та організаціях із залученням їх особового складу та/або штатних працівників, ветеранів війни, Захисників та Захисниць України.

 

Обласні та Київська міська військові адміністрації, Міноборони, МКІП, МВС, Держмистецтв, Мінветеранів, заклади освіти (за згодою), громадські об’єднання (за згодою).

 

Серпень - вересень;

Всеукраїнської акції пам’яті “Сонях”.

 

Мінветеранів, Український інститут національної пам’яті, МКІП, Держкомтелерадіо, Міноборони, МВС, обласні та Київська міська військові адміністрації, громадські об’єднання (за згодою).

 

29 серпня;

щорічного забігу в пам’ять про загиблих воїнів “Шаную воїнів, біжу за героїв України”.

 

Мінветеранів, обласні та Київська міська військові адміністрації, Міноборони, МВС, Мінмолодьспорт, СБУ (за згодою), заклади освіти (за згодою), громадські об’єднання (за згодою).

 

31 серпня;

виставок знищеної військової техніки і озброєння збройних формувань Російської Федерації.

 

Обласні та Київська міська військові адміністрації, Мінінфраструктури, МКІП, МЗС, МОН, Міноборони.

 

Серпень;

3) урочисте покладання квітів на Михайлівській площі біля Стіни Пам’яті у м. Києві, в інших населених пунктах до пам’ятників, меморіальних знаків, місць поховань захисників України та урочисті збори за участю ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України, представників сектору безпеки і оборони, громадськості.

 

Обласні та Київська міська військові адміністрації, Мінветеранів, Міноборони, МВС, Національна гвардія, Національна поліція, ДСНС, Адміністрація Держприкордонслужби, МКІП, Мінсоцполітики, СБУ (за згодою), громадські об’єднання (за згодою).

 

29 серпня;

4) приспущення Державного Прапора України на адміністративних будівлях державних органів, закордонних дипломатичних установ України, державних підприємств, установ та організацій, у військових частинах та на кораблях.

 

Центральні органи виконавчої влади, обласні та Київська міська військові адміністрації.

 

29 серпня;

5) під час оголошення загальнонаціональної хвилини мовчання на знак вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, започаткованої Указом Президента України від 16 березня 2022 р. № 143 “Про загальнонаціональну хвилину мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України”, зупинення (за можливості) роботи в державних органах та органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях (крім тих, де встановлено безперервний режим роботи), руху громадського та приватного транспорту з подаванням відповідних звукових сигналів.

 

Центральні органи виконавчої влади, обласні та Київська міська військові адміністрації, громадські об’єднання (за згодою).

 

29 серпня о 9 годині;

6) обмеження трансляції розважальних програм шляхом надання суб’єктам у сфері аудіовізуальних медіа рекомендацій щодо внесення відповідних змін до програм радіо і телебачення, переривання о 9-й годині трансляції радіо- і телепередач на знак вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, а також розміщення під час телетрансляції на екрані відповідного стилізованого зображення знака пам’яті “Сонях”.

 

Держкомтелерадіо, АТ “НСТУ” (за згодою), обласні та Київська міська військові адміністрації.

 

29 серпня;

7) обмеження розважально-концертних заходів.

 

Обласні та Київська міська військові адміністрації.

 

29 серпня;

8) проведення закордонними дипломатичними установами України заходів із вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, а також участь представників іноземного дипломатичного корпусу, акредитованого в Україні, у відповідних заходах, які проводитимуться в Україні, в разі запрошення.

 

МЗС, Мінветеранів, Український інститут національної пам’яті, Міноборони.

 

29 серпня.

3. Розробити тематичні методичні та інформаційні матеріали з нагоди Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, та запропонувати закладам освіти використати їх під час проведення першого уроку у 2024/25 навчальному році із залученням ветеранів.

 

МОН, Мінветеранів, Український інститут національної пам’яті, Міноборони, заклади освіти (за згодою), громадські об’єднання (за згодою).

 

Липень - вересень.

4. Організувати:

1) висвітлення підготовки та проведення заходів із вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, та десятої річниці боїв за Іловайськ.

 

МКІП, Держкомтелерадіо, АТ “НСТУ” (за згодою), УНІА “Укрінформ” (за згодою), Міноборони, Український інститут національної пам’яті, Мінветеранів, обласні та Київська міська військові адміністрації.

 

Серпень;

2) показ тематичної кінематографічної продукції (художні, короткометражні, документальні, навчальні фільми та інше) та телевізійної продукції, присвяченої десятій річниці боїв за Іловайськ.

 

Держкіно, МКІП, Держкомтелерадіо, АТ “НСТУ” (за згодою), УНІА “Укрінформ” (за згодою), Український інститут національної пам’яті, обласні та Київська міська військові адміністрації.

 

Серпень;

3) розміщення соціальної реклами, спрямованої на формування громадянської свідомості на прикладах величності і жертовності Захисників та Захисниць України, їх самовідданості в боротьбі за захист незалежності та територіальної цілісності України, з урахуванням десятої річниці боїв за Іловайськ.

 

МКІП, Держкомтелерадіо, АТ “НСТУ” (за згодою), УНІА “Укрінформ” (за згодою), Український інститут національної пам’яті, обласні та Київська міська військові адміністрації.

 

Серпень;

4) упорядження пам’ятників, пам’ятних знаків, секторів військових поховань, місць поховань захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

 

Обласні та Київська міська військові адміністрації, громадські об’єднання (за згодою), заклади освіти (за згодою).

 

Липень - вересень.

5. Сприяти:

1) проведенню релігійними організаціями панахиди за загиблими в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

 

Обласні та Київська міська військові адміністрації, ДЕСС.

 

29 серпня;

2) проведенню тематичних виставок та публікації наукових праць, збірок документів і матеріалів, енциклопедичних, довідкових, науково-популярних та інших видань, присвячених вшануванню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

 

МКІП, Український інститут національної пам’яті, Укрдержархів, Мінветеранів, Національна академія наук (за згодою), наукові установи та заклади освіти (за згодою).

 

Липень - вересень.

6. У місцях проведення заходів з відзначення у 2024 році Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, забезпечити:

1) охорону громадського порядку, безпеку дорожнього руху та безпеку громадян у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

 

Національна поліція, ДСНС, Національна гвардія, СБУ (за згодою), обласні та Київська міська військові адміністрації.

 

Серпень;

2) належне медичне та санітарно-епідеміологічне супроводження заходів.

 

Обласні та Київська міська військові адміністрації.

 

Серпень - вересень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора