A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

Підтримка членів родин мобілізованих, поранених та загиблих захисників і захисниць залишається одним з пріоритетних напрямків діяльності органів влади усіх рівнів

Дата: 14.05.2024 09:38
Кількість переглядів: 74

Телефон (22)

У квітні минулого року на базі обласного контактного центру Полтавської ОВА розпочала роботу гаряча лінія для учасників бойових дій, членів родин мобілізованих та загиблих Захисників і Захисниць Полтавщини.

Практично щоденно фахівці центру отримують дзвінки з проханням про надання інформації чи практичної допомоги з вирішення різноманітних питань. Усього за 12 місяців роботи лінії надійшло більше 550 дзвінків. На більшу половину з них відразу надано необхідну інформацію чи консультацію. Зокрема, щодо порядку оформлення пільг, оздоровлення, харчування дітей у навчальних закладах тощо.

За результатами спілкування фахівцями центру визначалися питання, які потребували додаткової перевірки та вивчення. Близько 350 таких звернень були розглянуті більш предметно місцевими громадами, Полтавським ОТЦК та СП, органами Пенсійного фонду, структурними підрозділами ОВА.

Найчастіше опрацьовувалися питання зі сфери соціального захисту – близько 100, а саме: призначення виплат, встановлення статусу, отримання посвідчень, надання гуманітарної і матеріальної допомоги тощо.

Від членів родин мобілізованих було отримано близько 120 звернень. Також, надходили звернення безпосередньо від військовослужбовців – більше 70 та громадян, які мають статус учасників бойових дій – майже 30.

За територіальним розподілом найбільш активними були мешканці Кременчуцького району – кожний п’ятий дзвінок. З Полтавського району отримано кожне шосте звернення.

Наразі в Україні діє «Єдина ветеранська лінія» для надання консультацій і підтримки для ветеранської спільноти, членів їх сімей та родин загиблих Захисників і Захисниць за номером 0800 505 217.

Проте, кожен за потреби має можливість зателефонувати і на гарячу лінію Полтавської ОВА: 095 186 53 60. Дзвінки приймають з понеділка по п'ятницю з 09:00 до 18:00.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора