A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

Повідомлення про наміри отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами

Дата: 20.02.2023 16:14
Кількість переглядів: 276

Повідомлення про наміри отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в

атмосферне повітря стаціонарними джерелами

ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЕЛ ПІ ДЖІ РІТЕЙЛ» ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ЕЛ ПІ ДЖІ РІТЕЙЛ» (скорочено ТОВ «ЕЛ ПІ ДЖІ РІТЕЙЛ») повідомляє про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами об’єкта підприємства – автомобільної газової заправної станції (АГЗС), що розташована за адресою: Полтавська обл., Полтавський р-
н, смт Чутове, вул. Короленка, 4б.
Ідентифікаційний код суб’єкта господарювання – 41203184.
Юридична адреса ТОВ «ЕЛ ПІ ДЖІ РІТЕЙЛ»: 01133, м. Київ, вул. Євгена Коновальця, буд. 36, приміщення 31, контактний номер телефону – (057) 728-20-09, е-mаіl: office@rodnik.ua.
Метою отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами є отримання документу дозвільного характеру у сфері охорони атмосферного повітря, який дає право експлуатувати об’єкти, з яких надходять в атмосферне повітря забруднюючі речовини або їх суміші.
Планована діяльність та об’єкт ТОВ «ЕЛ ПІ ДЖІ РІТЕЙЛ», що розглядаються, не потрапляють під процедуру оцінки впливу на довкілля відповідно до вимог Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».
Основний вид економічної діяльності підприємства – роздрібна торгівля пальним. На АГЗС здійснюється приймання, зберігання та наповнення балонів газобалонних автомобілів скрапленим вуглеводневим газом.
На території АГЗС ТОВ «ЕЛ ПІ ДЖІ РІТЕЙЛ» розташоване наступне технологічне обладнання, під час роботи якого утворюються забруднюючі речовини: резервуар з СВГ об’ємом 10,56 м³, колонка Астра-2-09 двохрукавна, трубопроводи СВГ від резервуару до колонки, вузол зливу СВГ з автоцистерни до резервуару.
Кількість стаціонарних джерел викидів, що планується до утворення, складає 5 шт. В результаті виробничої діяльності в атмосферне повітря здійснюватимуться викиди таких речовин з валовим обсягом викидів: етантіол – 0,00001701513 т/рік, пропан – 0,2241823 т/рік, бутан – 0,3383435 т/рік. Потужність викиду забруднюючих речовин в атмосферне повітря складає 0,562543 т/рік.
Залежно від ступеня впливу на забруднення атмосферного повітря АГЗС ТОВ «ЕЛ ПІ ДЖІ РІТЕЙЛ» належить до третьої групи - об'єкти, які не беруться на державний облік і не мають виробництв або технологічного устаткування, на яких повинні впроваджуватися найкращі доступні технології та методи керування.
Оскільки об'єкт відноситься до третьої групи, то впровадження заходів щодо скорочення викидів забруднюючих речовин, заходів щодо охорони атмосферного повітря на випадок виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру не планується, заходи щодо охорони атмосферного повітря при несприятливих метеорологічних умовах не розробляються.
На території об’єкта відсутні джерела викидів, з яких в атмосферне повітря надходять забруднюючі речовини від виробництв та технологічного устаткування, на які повинні впроваджуватися заходи щодо досягнення встановлених нормативів граничнодопустимих викидів для найбільш поширених і небезпечних забруднюючих речовин (основні джерела).
Джерела викидів, що розглядаються, відносяться до інших джерел викидів. На об’єкті пилогазоочисне устаткування відсутнє. Для забруднюючих речовин, що викидаються з новостворених джерел, встановлюються розрахункові величини масових витрат.
Пропозиції та зауваження від громадських організацій та окремих громадян протягом 30 календарних днів з дати публікації даного повідомлення приймаються в Полтавській районній військовій адміністрації:  (т. (0532) 51-92-60); Полтавській обласній військовій адміністрації: (тел. (0532) 56-02-90); Департаменті екології та природних ресурсів Полтавської ОВА: (тел. (0532) 56-95-08).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора