A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

«МИНУЛОГО ТИЖНЯ НА ПОЛТАВЩИНІ ВПЕРШЕ ЗАФІКСОВАНО НАЙБІЛЬШУ ДОБОВУ КІЛЬКІСТЬ ЗАХВОРЮВАННЯ НА КОРОНАВІРУС – 96 ВИПАДКІВ», – ДМИТРО ЛУНІН

Дата: 06.09.2021 14:11
Кількість переглядів: 252

«Минулого тижня на Полтавщині вперше зафіксовано найбільшу добову кількість захворювання на коронавірус – 96 випадків», – Дмитро Лунін 

 

Минулого тижня медики області вперше за три місяці зафіксували найбільшу добову кількість захворювання на COVID-19  –  96 випадків. З огляду на попередній досвід відбувається традиційне осіннє зростання захворюваності з подальшим збільшенням динаміки. Про це  говорили під час апаратної наради 6 вересня.

«Минулого тижня на Полтавщині вперше зафіксовано найбільшу добову кількість захворювання на коронавірус – 96 випадків. Аналізуючи попередній досвід, восени спостерігається традиційне збільшення захворюваності», – сказав перший заступник голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін.

За словами виконувача обов’язків директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Юрія Курилка, за минулий тиждень збільшилося поширення коронавірусної інфекції.  

«96 пацієнтів, які захворіли за добу, – це закономірно й прогнозовано. Ми входимо в епідрежим. Іде тенденція до підйому захворюваності», – зауважив Юрій Курилко. 

Щодо випадків смертності населення від COVID-19, то 2-3 тижні тому їх не фіксували. Віднедавна почалася зворотна  тенденція. Швидкість поширення коронавірусу залежить від густоти населення, демографічної ситуації.

Стосовно вакцинальної кампанії, то двома дозами вакцини у Полтавському районі щеплено 19,1% осіб, Кременчуцькому – 19,3%, Лубенському – 18,3%, Миргородському – 25%. Роботу зі старостами, представниками громад у цьому напрямі проводитимуть і надалі. 

За словами Юрія Курилка, кожного дня додається багато нової тематичної інформації в напрямі вакцинації, яку потрібно доносити людям. 

Зокрема, за останніми даними вчених, вакцина AstraZeneca, яка знаходиться в достатній кількості в області, має один із найбільших показників захисту від штаму «Дельта». 

У перспективі в області планують посилити роботу з проведення вакцинації й прискорити роботу в цьому напрямі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора