A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

У 237 ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ ПОЛТАВЩИНИ ВАКЦИНОВАНО ПОНАД 80% ПЕРСОНАЛУ

Дата: 06.09.2021 13:58
Кількість переглядів: 203

У 237 закладах освіти Полтавщини вакциновано понад 80% персоналу

 

6 вересня на апаратній нараді в облдержадміністрації обговорили питання вакцинації працівників галузі освіти Полтавщини. Перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Лунін наголосив, що у разі збільшення хворих на COVID-19 та при зміні «зеленого» рівня карантину на «жовтий», «помаранчевий» чи «червоний» у звичному режимі зможуть працювати не всі загальноосвітні заклади.

«Наразі в області в середньому вакциновано двома дозами лише 40,5% працівників всіх закладів освіти – половина від необхідного мінімуму. Дуже неохоче вакцинуються працівники установ позашкільної та вищої освіти, де не вакциновані більше ніж половина співробітників. У деяких територіальних громадах кількість вакцинованих працівників садочків, шкіл і позашкілля навіть менша за 40%. Це Пирятинська громада, Семенівська, Новоселівська, Новооржицька, Великорублівська, Кобеляцька, Мартинівська, Чутівська», – розповів Дмитро Лунін.

Тому Департамент освіти і науки разом із Департаментом охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації склали графік виїзду мобільних бригад із вакцинації до закладів освіти.

«Дуже плідно попрацювали минулої п’ятниці, 3 вересня, бригади медиків у школах до 9 години вечора, вдалося вакцинувати більше 500 освітян, – розповів в.о. директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Юрій Курилко. – Лише сьогодні зранку 8 трудових колективів виявили бажання вакцинуватися на роботі».

Директор Департаменту освіти і науки ОДА Віта Ковальська розповіла, що ведеться щоденний моніторинг ходу проведення вакцинації працівників сфери освіти. За його результатами здійснюється додаткова роз’яснювальна робота з керівниками закладів освіти обласного значення, надаються рекомендації начальникам органів управління освітою територіальних громад.

«Наразі в області налічується майже 45 тисяч працівників у 1281 закладі освіти. У 237 закладах освіти вакциновано понад 80% працівників, у 269 закладах – 60-70%, у 326 – 29%, – розповіла Віта Ковальська. – У разі зміни рівня епіднебезпеки у штатному режимі на сьогодні зможуть працювати 101 дошкільний заклад, 118 шкіл, 7 закладів професійно-технічної освіти, 2 передфахової та 9 закладів позашкільної освіти».

Із метою створення колективного імунітету, забезпечення права всіх учасників освітнього процесу на життя та здоров’я у співпраці з медичними працівниками продовжується інформаційно-роз’яснювальна робота в закладах освіти Полтавщини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора