A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ПОЛТАВЩИНА ДОЛУЧИЛАСЯ ДО ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ АКЦІЇ «ШАНУЮ ВОЇНІВ, БІЖУ ЗА ГЕРОЇВ УКРАЇНИ»

Дата: 28.08.2021 14:53
Кількість переглядів: 224

28 серпня в селі Терешки Полтавського району відбувся Всеукраїнський патріотичний забіг із легкої атлетики в пам’ять про загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за Героїв України».

У заході взяли участь члени родин загиблих бійців, ветерани, волонтери, військові, поліцейські, представники 42 територіальних громад області, а також облдержадміністрації та обласної ради. Загалом долучилися 60 команд, понад 350 людей.

Спочатку організатори й учасники заходу поклали квіти до «Стели пам’яті» на території Музею важкої бомбардувальної авіації – філії Національного військово-історичного музею України. Потім перед початком забігу в Терешках виконали Державний Гімн і хвилиною мочання вшанували пам’ять загиблих воїнів. У небі над Терешками пролетів вертоліт 18-ї окремої бригади армійської авіації.

Заступник голови облдержадміністрації Євген Греков і перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко подякували організаторам та учасникам заходу за активність і патріотизм.

«Сьогодні всі разом вшановуємо пам’ять людей, які віддали найцінніше – своє життя – за незалежність, територіальну цілісність і суверенітет України. Маємо пам’ятати про полеглих військовослужбовців, добровольців, які боролися за те, щоб українці могли жити у своїй державі, – зазначив Євген Греков. – Цей захід став масштабною подією на території області, об’єднавши кількасот людей».

«Ми повинні пам’ятати, що наші 30 років незалежності маємо і завдяки тим загиблим, полоненим, зниклим безвісти. Завжди пам’ятаймо, завдяки кому можемо збиратись, як сьогодні тут, під мирним небом», – сказав Олександр Лемешко.

Радник голови обласної ради Руслан Рогов розповів, що двокілометровий маршрут учасники забігу долали у терешківському лісі. Паралельно відбулися футбольний матч за кубок Героя України Андрія Конопльова, скандинавська ходьба й матч із бочче.

«Сьогодні цей масштабний захід стартує по всій країні. Забіг – це не змагання за місця, це шана загиблим воїнам. Захід присвячуємо пам’яті полеглих бійців і водночас показуємо нашим захисникам, які нині на передовій, що ми пам’ятаємо про кожного з них», – сказав Руслан Рогов.

АТОвець В’ячеслав Колодочка розповів, що бере участь у забігу заради пам’яті загиблих бійців і підтримки воїнів, які зараз знаходяться на передовій.

«Я колишній АТОвець і пам’ятаю, як важливо нам було відчувати, що нас підтримують. Малюнки, листи, продукти, які привозили нам волонтери, гріли душу і свідчили, що ми не одні, що нас підтримують», – розповів В’ячеслав Колодочка.

Кубок Героя України Андрія Конопльова здобула футбольна команда Полтавського гарнізону, яка обіграла команду Пирятинської територіальної громади. Вручали нагороду переможцям дружина полеглого воїна Галина і син Олексій.Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора