A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ЗАВЕРШИЛАСЯ ПРОЦЕДУРА СТРАТЕГІЧНОЇ ЕКОЛОГІЧНОЇ ОЦІНКИ РЕГІОНАЛЬНОГО ПЛАНУ УПРАВЛІННЯ ВІДХОДАМИ У ПОЛТАВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Дата: 28.08.2021 11:20
Кількість переглядів: 199

Заступник голови облдержадміністрації Євген Греков зустрівся з представниками Глобального проєкту «Підтримка ініціативи з експорту технологій захисту довкілля», який впроваджує Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ ), і розробниками Регіонального плану управління відходами у Полтавській області до 2030 року.

В заході взяли участь і керівники Департаменту екології та природних ресурсів й Управління житлово-комунального господарства ОДА. 

Зосередилися на напрямах спільної роботи, зокрема в межах Пирятинського підкластеру. За словами Євгена Грекова, саме цей підкластер обрали з огляду на позитивну динаміку співпраці між громадами, які до нього входять, і проєктом, який реалізовує GIZ, а також активізацію у створенні об’єкта переробки відходів. 

Заступник керівника Глобального проєкту «Підтримка ініціативи з експорту технологій захисту довкілля» Тарас Журавель розповів, що з громадами підкластеру, зокрема Пирятинською, Чорнухинською, Новооржицькою, Гребінківською, працювали ще в межах попередніх проєктів із 2016 року. 

«Компонент, який реалізовується в Україні Глобальним проєктом, – розробка місцевих планів управління відходами. Розглядаємо важливий елемент – міжмуніципальне співробітництво, – сказав Тарас Журавель. – Міжмуніципальні проєкти, які ми втілювали в 2016-2017 роках, були простими, але успішними практиками. Наприклад, купували контейнери, сміттєвози для громад. Нині завдання, які ставимо перед собою, – набагато складніші. Громади мають розробити не лише місцеві плани й затвердити їх, а спільно з експертами сформувати спільну міжмуніципальну стратегію і показати, що вона працює. Це важливий елемент міжмуніципальної співпраці, яку бачимо як завдання до проєкту». 

«Довід міжмуніципальної співпраці є по комунальних закладах охорони здоров’я, коли співзасновниками виступають кілька територіальних громад. Такий же довід можна використати щодо об’єкта з переробки відходів, – зазначив Євген Греков. – Нам потрібно об’єднати зусилля, щоб чітко розуміти, до якого результату прагнемо, використовуючи ресурс громад, грантовий, можливо, обласного фонду охорони навколишнього природного середовища».

Доцент кафедри прикладної екології та природокористування Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Оксана Ілляш поінформувала, що процедура стратегічної екологічної оцінки Регіонального плану управління відходами у Полтавській області завершилася. Нині проєкт документа має пройти погодження в Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів і Міністерстві розвитку громад та територій.

Фото без опису    Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора