A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

«СТВОРЕННЯ МЕРЕЖІ СПЕЦІАЛІЗОВАНИХ СЛУЖБ ПІДТРИМКИ ОСІБ, ПОСТРАЖДАЛИХ ВІД ДОМАШНЬОГО НАСИЛЛЯ ТА НАСИЛЛЯ ЗА ОЗНАКОЮ СТАТІ НА РІВНІ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД Є ВКРАЙ ВАЖЛИВИМ НА СЬОГОДНІ», - КАТЕРИНА РИЖЕЧЕНКО

Дата: 26.08.2021 14:19
Кількість переглядів: 210

Сьогодні, 26 серпня, під головуванням заступника голови Полтавської облдержадміністрації Катерини Рижеченко відбулось засідання Міжвідомчої координаційної ради з гендерних питань та проблем сім'ї. Учасниками зібрання були члени Міжвідомчої координаційної ради, серед яких представники правоохоронних органів, відповідальних служб області, громадськість. В режимі відеозв'язку до наради долучились керівники райдержадміністрацій та територіальних громад області.

Відомо, що питання реалізації державної політики  у сфері запобігання та протидії  домашньому насильству перебуває на особливому контролі Уряду та знаходиться під патронатом Першої леді України  Олени Зеленської. 

Проблема насилля в сім'ї на сьогодні є досить актуальною. Від наслідків домашнього насилля страждає не лише потерпіла особа, а й вся родина, особливо діти, які зростають в атмосфері постійної агресії та ворожості.  Статистика невтішна:  кожна 5 сім'я в області живе у страху перед агресором та повністю залежить  від нього як морально, так і матеріально.

Наразі в області діє розгалужена мережа служб підтримки осіб постраждалих від домашнього  насилля, насилля за ознакою статі: 12 центрів соціальних служб, 29 центрів надання соціальних послуг, 2 центри соціально-психологічної реабілітації дітей. Також, свої послуги в області надають 28 спеціалізованих мобільних бригад соціально-психологічної допомоги. 

В селі Омельник працює обласний соціальний центр матері та дитини, в якому з вересня 2020 року запроваджено послугу з притулку для жінок з малолітніми дітьми, що перебувають у складних життєвих обставинах та страждають від домашнього насилля. Суттєву підтримку надає притулок для жінок БО «Світло надії». Протягом 2020 року в притулку проживало 43 жінки та 50 дітей, за 7 місяців 2021 року  - 29 жінок та 37 дітей.

Постановою Кабінету Міністрів України від 21.04.2021 року № 398 затверджено Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. На даний час в Котелевській, Пирятинській, Решетилівській, Миргородській, Семенівській, Щербанівській, Глобинській територіальних громадах проводиться організаційна робота щодо створення центрів соціально-психологічної допомоги постраждалим від насилля.

«Питання створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, постраждалих від домашнього насилля та насилля за ознакою статі, на рівні територіальних громад, і реалізації субвенції, яку уряд затвердив цього року є вкрай важливим та пріоритетним питанням на сьогодні», -  зазначила голова Міжвідомчої координаційної ради з гендерних питань та проблем сім'ї, заступник голови Полтавської ОДА Катерина Рижеченко. – Наразі заради подолання проблеми та ефективної протидії домашньому насиллю потрібна чітка, злагоджена та комплексна робота кожного.»

За підсумками засідання Міжвідомчої координаційної ради відповідальним керівникам надано протокольні доручення до виконання.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора