A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ПИТАННЯ РЕАЛІЗАЦІЇ ДЕРЖАВНОЇ ПОЛІТИКИ В НАПРЯМІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РІВНИХ ПРАВ ТА МОЖЛИВОСТЕЙ ЖІНОК І ЧОЛОВІКІВ – ОДНЕ З ПРІОРИТЕТНИХ ДЛЯ ОБЛАСТІ

Дата: 28.07.2021 08:34
Кількість переглядів: 186

Питання реалізації державної політики в напрямі  забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків – одне з пріоритетних для області

 

27 липня в облдержадміністрації відбулося онлайн-засідання комісії з питань координації взаємодії органів виконавчої влади щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

У заході взяли участь депутати, представники профільних міністерств та департаментів, уповноважені особи з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, представники територіальних громад, заступник голови Полтавської облдержадміністрації Катерина Рижеченко, директор Департаменту соціального захисту населення  ОДА Людмила Корнієнко.

Учасники заходу детально обговорили  питання реалізації другого Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325, зокрема питання участі жінок і чоловіків у секторі безпеки й оборони, забезпечення його інфраструктурного розвитку в напрямі рівних прав чоловік і жінок, доступу до освіти, професії  та інших.

Питання реалізації державної політики в цій сфері є одним із пріоритетних для області. Зокрема прийнятий обласний план заходів із виконання в області Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року. Він спрямований на створення умов для забезпечення рівної участі жінок і чоловіків у подоланні конфліктів, встановленні миру, процесах відновлення, протидії безпековим викликам, системної протидії насильству за ознакою статі та насильству, пов’язаному з конфліктом. Також при облдержадміністрації діє Міжвідомча координаційна рада з гендерних питань та проблем сім’ї

Нагадаємо, цього року вперше розроблено гендерний профіль Полтавської області. Це – аналітичний інструмент оцінки становища жінок і чоловіків та/або їх груп, визначення їх потреб у різних сферах життєдіяльності, аналізу рівня фінансового забезпечення та сфер, в яких вони потребують захисту прав для створення доступу до якісних послуг і надання рівних можливостей впливу на ухвалення рішень щодо розбудови області.

Учасники заходу підкреслили, що реалізація політики в напрямі забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків повинна відбуватися системно на центральному, обласному рівнях  та в територіальних громадах на місцях.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора