A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

«ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО» ЗАБЕЗПЕЧИЛО РОБОТОЮ ПОНАД 200 ТИС. ЛЮДЕЙ – ОП

Дата: 21.07.2021 14:26
Кількість переглядів: 195

«Велике будівництво» забезпечило роботою понад 200 тис. людей – ОП

 

Програма президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» стала одним із механізмів подолання економічних наслідків коронакризи. Завдяки програмі було додатково створено сотні тисяч нових робочих місць. Про це на Всеукраїнському Форумі «Україна 30. Трудові ресурси» заявила заступниця керівника Офісу президента Юлія Свириденко.

«Велике будівництво» забезпечило роботою понад 200 тисяч працівників: робітників, проєктувальників, фахівців з реконструкції шкіл, садочків, лікарень та стадіонів», - розповіла вона.

Також значні зусилля були спрямовані на те, щоб компенсувати працівникам зменшення обсягів робіт: для близько 400 тисяч осіб, яким скоротили робочий день, виплатили майже 3 млрд гривень компенсацій – в середньому по 7,5 тисяч грн.

«Запуск всеукраїнської програми підтримки підприємців, яка в народі отримала назву «8 тисяч» для підприємців, які втратили доходи, коли населені пункти перебували у червоній зоні - це понад 480 тисяч ФОПів і працівників малих підприємств минулого року і 340 тисяч – у 2021-му. Програма реалізовувалася разом з порталом «Дія», - зазначила Свириденко.

Майже 95 тисяч безробітних пройшли курси в державній службі зайнятості, майже кожен знайшов нову роботу.

Добре показала себе програма допомоги малому й середньому бізнесу 5-7-9. Завдяки цій програмі можливістю отримати кредити під низькі відсотки скористалися понад 12,5 тисяч підприємств сільського господарства, торгівлі, готельного і ресторанного бізнесу, а також промисловості.

«І ми впевнені, що ці компанії не тільки зберегли, але вже й створили робочі місця для майже 20 тисяч нових працівників», - додала Свириденко.

Нагадаємо, координатор «Великого будівництва», заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко заявляв, що за планом інфраструктурної програми президента Володимира Зеленського за 2021 рік буде побудовано і відремонтовано 6 500 км доріг, 95 шкіл, 70 садочків, 80 стадіонів, 29 басейнів і 177 приймальних відділень в лікарнях.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора