A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ОЛЕКСІЙ ЧЕРНИШОВ ПРО УСПІХИ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ: КАПІТАЛЬНІ ВИДАТКИ МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ ЗА СІМ РОКІВ РЕФОРМИ ЗРОСЛИ НА ПОНАД 60%

Дата: 20.07.2021 17:16
Кількість переглядів: 146

Олексій Чернишов про успіхи децентралізації: Капітальні видатки місцевих бюджетів за сім років реформи зросли на понад 60%

 

Капітальні видатки місцевих бюджетів за сім років реформи децентралізації зросли на понад 60% — і за 2020 рік склали 96,8 млрд грн. Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов у своїй колонці у виданні LB.ua.

«До реформи децентралізації більшість територіальних громад були надмірно подрібненими та не могли надавати відповідні послуги своєму населенню. Коли ж органи місцевої влади отримали повноваження на управління фінансами – доходи місцевих бюджетів у 2020 році збільшилися до близько 304 млрд грн. А обсяг капітальних видатків місцевих бюджетів за 2020 рік склав 96,8 млрд грн, що на 5,6 млрд гривень більше, ніж у 2018 році. Для порівняння, у 2015 році капітальні видатки місцевих бюджетів становили 32,2 млрд грн», – зауважив Олексій Чернишов.

Водночас Міністр наголосив, що саме завдяки об’єднанню дрібних громад розширились не тільки їхні повноваження, але й фінансові можливості для реалізації розвиткових проєктів.

Нагадаємо, раніше Олексій Чернишов повідомив, що посли країн «Великої сімки» привітали успіх України в об’єднанні тергромад і наголосили, що це є прикладом спроможності реалізовувати реформи.

 

Міністерство розвитку громад та територій 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора