A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

В ОБЛАСТІ РОЗРОБЛЯЮТЬ ПРОГРАМУ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ ПОЛТАВЩИНИ

Дата: 19.07.2021 11:09
Кількість переглядів: 167

В області розробляють програму енергоефективності Полтавщини

 

Відбулося засідання робочої групи з розгляду та вирішення питань підтримки бюджетних закладів обласного значення, об’єднань співвласників багатоповерхових будинків та житлово-будівельних кооперативів Полтавської області щодо реалізації програм та проєктів впровадження енергоефективних заходів у бюджетній сфері й житлово-комунального господарства.

Засідання провів заступник голови облдержадміністрації Євген Греков. 

Він розповів, що робоча група створена згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації Олега Синєгубова у квітні цього року. До її складу ввійшли депутати обласної ради, фахівці з енегрозбереження, управління житлово-комунального господарства, представники інших структурних підрозділів ОДА, комунальних установ і голови об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. 

Євген Греков наголосив, що в роботі групи важливий вклад кожного у вирішення цієї проблематики.

«До розробки програми залучили фахівців відповідної сфери й зацікавлених осіб. Разом маємо дійти до спільного результату. Нова програма з енергоефективності повинна бути кориснішою й ефективнішою за попередню. Ставимо за мету визначити проблематику, наявну в сфері енергоефективності. Відповідно до одержаних результатів напрацюємо комплексні заходи, – зазначив Євген Греков. – Розробка програми відповідає оперативним завданням Стратегії розвитку Полтавської області на 2021-2027 роки».

Начальник управління житлово-комунального господарства ОДА Едуард Рева повідомив, що є низка питань, які потребують вирішення. З-поміж них невелика кількість ОСББ у містах порівняно з неорганізованими будинками, є потреба поліпшення технічного стану житлового фонду. Також недостатній рівень використання альтернативних і відновлювальних видів палива, високий рівень споживання паливно-мастильних матеріалів й електроенергії комунальними підприємствами, які здійснюють виробничу діяльність чи надають послуги населенню. 

«Якісний розвиток залежить і від стану залучення громад до цих процесів. Це розробка й виконання місцевих програм з енергоефективності, стимулювання створення ОСББ, проведення заходів із поліпшення техстану житлового фонду. У громадах мають розуміти, що це їхня зона відповідальності», – сказав Євген Греков.

Депутат обласної ради Ольга Величко звернула увагу й на необхідність проведення роз’яснювальної роботи і навчань для органів місцевого самоврядування й об’єднань співвласників багатоквартирних будинків щодо впровадження заходів з енергоефективності. 

Євген Греков зазначив, що пропозиції до проєкту програми можна надавати до управління житлово-комунального господарства ОДА. Робоча група їх опрацює.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора