A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ДВІ КОМІСІЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ ПІДТРИМАЛИ ПРОЄКТ ПРОГРАМИ ПОВОДЖЕННЯ З ПОБІЧНИМИ ПРОДУКТАМИ ТВАРИННОГО ПОХОДЖЕННЯ НА ТЕРИТОРІЇ ОБЛАСТІ НА 2021-2025 РОКИ

Дата: 01.07.2021 08:51
Кількість переглядів: 265

Дві комісії обласної ради підтримали проєкт Програми поводження з побічними продуктами тваринного походження на території області на 2021-2025 роки

 

Постійні комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування й аграрної політики та земельних відносин підтримали проєкт рішення «Про Програму поводження з побічними продуктами тваринного походження та забезпечення діагностики і оперативного виявлення збудників інфекційних хвороб, спільних для людей і тварин, на території Полтавської області на 2021-2025». Проєкт документа винесуть на розгляд сесії обласної ради, яка відбудеться 6 липня.

«Необхідність прийняття програми виникла після того, як в області відбулися події, пов’язані із загибеллю великої кількості птиці в Кременчуцькому районі. Тоді, після чергової наради в Кременчуці, голова Полтавської облдержадміністрації дав доручення розробити програму поводження з відходами тваринництва. Департамент агропромислового розвитку розпочав цю роботу. Над проєктом програми спільно працювали Департамент, Держпродспоживслужба й Полтавський державний аграрний університет, – розповів директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Сергій Фролов. – Полтавщина – одна з областей в Україні, яка має розвинуту галузь тваринництва. Зараз у регіоні близько 200 тисяч голів ВРХ, більше 3 тисяч свиней, 5 мільйонів голів птиці. В галузі функціонують понад 230 сільськогосподарських підприємств, зокрема 64 переробних».

За словами Сергія Фролова, спочатку програма базувалася лише на поводженні з відходами тваринництва, проте після детального опрацювання її вирішили доповнити заходами з недопущення розповсюдження хвороб, які спільні для людей і тварин.

«Друга частина програми спрямована на дотримання рівня біобезпеки. Потрібно поліпшити й матеріально-технічне покращення лабораторій. Їх в області вісім: одна регіональна та сім міжрайонних, – додав Сергій Фролов. –В області діяли два ветсанзаводи – Хорольський та Новосанжарський. Обидва нині не працюють. В області має функціонувати підприємство для переробки відходів тваринництва. Для будівництва такого об’єкта необхідні інвестиції. Стосовно територій, на яких він міг би бути розташований, ми звернулися до громад області з пропозиціями щодо виділення земельної ділянки. Шість громад надали пропозиції. Є інвестори, готові розглянути варіанти роботи», – сказав Сергій Фролов.

Також обидві комісії обласної ради підтримали проєкт рішення про пооб’єктний перелік робіт з інвентаризації земель запасу лісового фонду й земель державної власності лісогосподарського призначення, витрати по яких планується компенсувати за рахунок коштів обласного бюджету, які надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора