A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ВІДБУЛАСЯ ЦЕРЕМОНІЯ НАГОРОДЖЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ ВІДКРИТОГО АРХІТЕКТУРНОГО КОНКУРСУ НА СПОРУДЖЕННЯ В ПОЛТАВІ ПАМ’ЯТНИКА СИМОНУ ПЕТЛЮРІ

Дата: 29.06.2021 11:09
Кількість переглядів: 216

Відбулася церемонія нагородження переможців відкритого архітектурного конкурсу на спорудження в Полтаві пам’ятника Симону Петлюрі

 

28 червня із під час урочистих заходів із нагоди 25-ї річниці Конституції України відбулася церемонія нагородження переможців відкритого архітектурного конкурсу на спорудження в Полтаві пам’ятника українському державному, військовому та політичному діячу, Голові Директорії, Головному отаману військ Української Народної Республіки – Симону Петлюрі.

Конкурс було розпочато 20 січня цього року. За результатами голосування 1 червня журі визначило його переможців, а також конкурсний проєкт, рекомендований до втілення.

За участь та здобуття премій у відкритому архітектурному конкурсі на спорудження в м. Полтаві пам’ятнику Симону Петлюрі Почесними грамотами Полтавської обласної державної адміністрації нагороджено:

- скульптора Анатолія Куща, архітектора Сергія Швеця-Машкару та архітектора-початківця  Михайла Швеця-Машкару (за здобуття 1 премії, автори конкурсного проєкту-переможця № 573197);

- скульптора Віктора Липовку, архітектора Андрія Данилейка (за здобуття 2 премії, автори конкурсного проєкту-переможця № 202177);

- архітектора Наталію Башинську, скульптора Олексія Пергаменщика (за здобуття 3 премії, автори конкурсного проєкту-переможця № 123123).

Почесні грамоти Полтавської ОДА переможцям конкурсу вручив голова облдержадміністрації Олег Синєгубов.

«Мені дуже приємно, що саме в день 25-ї річниці Дня Конституції, біля пам’ятника Івану Мазепі відбувається ця подія – нагородження переможців конкурсу. Симон Петлюра – знакова фігура в українській історії, уродженець і гордість Полтави. Даю вам слово, що пам’ятник на його честь також буде відповідним», – зауважив скульптор, член Національної спілки художників України Анатолій Кущ.

Участь у церемонії нагородження взяли голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький, заступник голови Полтавської ОДА Катерина Рижеченко, заступник голови Полтавської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Ігор Панченко, представники органів державної влади, місцевого самоврядування, громадськості, скульптори та архітектори конкурсних проєктів.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора