A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

НА ЗАСІДАННІ РЕГІОНАЛЬНОЇ КОМІСІЇ ТЕБ І НС РОЗГЛЯНУЛИ ЗАХОДИ САНІТАРНО- ЕПІДЕМІОЛОГІЧНОГО БЛАГОПОЛУЧЧЯ НАСЕЛЕННЯ ВЛІТКУ

Дата: 18.06.2021 14:47
Кількість переглядів: 301

На засіданні регіональної комісії ТЕБ і НС розглянули заходи санітарно-епідеміологічного благополуччя населення влітку

 

18 червня в Полтавській облдержадміністрації відбулася регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Полтавської області. Засідання комісії проходило в режимі відеоселектору з головами районних державних адміністрацій та керівниками органів місцевого самоврядування.

На порядок денний винесли питання стану забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення області та готовність місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій до роботи в літній період.

Начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області Станіслав Руденко повідомив про перевірку об’єктів господарювання в період карантину та про санітарно-епідеміологічну ситуацію в області.

«У поточному році спалахів гострих кишкових інфекцій на території області зареєстровано не було. У 2020 році зафіксовано 4 спалахи гострих кишкових інфекцій, внаслідок яких постраждало 32 осіб. Осередки захворювань своєчасно локалізовані, проведено необхідні протиепідемічні заходи. Вилучено з обігу 178,2 кг харчових продуктів, які не відповідали вимогам харчового законодавства, – повідомив Станіслав Руденко. – У 2021 році перевірено 73 об’єктів водопостачання та 2 водовідведення. Порушення виявлено на 32 об’єктах».

Лабораторно досліджено з централізованих систем водопостачання 1274 проб питної води. Відхилення виявлені у 26 пробах за мікробіологічними показниками та у 177 пробах за санітарно-хімічними. За вірусологічними показниками відхилень не було.

Наразі в області розпочалася оздоровча кампанія. Станом на 18 червня розпочали роботу 263 заклади оздоровлення та відпочинку, в тому числі – позаміські заклади – 17, табори з денним перебуванням - 236, табори праці та відпочинку – 18.

Спеціальні комісії визначали стан готовності до роботи закладів, перевірили виконання планів – завдань, облаштування території, стан водогінних та каналізаційних мереж, вентиляції, освітлення, утримання приміщень для проживання дітей, облаштування харчоблоків, організації харчування та медичного обслуговування, тощо.  Особлива увага зверталася на дотримання протиепідемічних вимог у зв’язку поширенням COVID-19.

Заступник голови Полтавської облдержадмінстрації Євген Греков розповів про першочергові заходи для покращення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення в літній період.

«Це стосується і посилення контролю щодо поводження з побутовими відходами, недопущення торгівлі продуктами у несанкціонованих місцях, ліквідація аварійних ситуацій на мережах водопостачання, контролю якості питної води, переліку систем водопостачання, які потребують ремонту, – розповів Євген Греков. – Також уже має закінчитися підготовка закладів оздоровлення та відпочинку, пляжів та рекреаційних зон загального користування і курортних зон для відпочинку населення у літній період, забезпечивши дотримання санітарних норм і правил».

Також на комісії розглянули питання стабілізації епідемічної ситуації з керованих інфекцій в області, вирішили забезпечити неухильне проведення на Полтавщині профілактичних щеплень дитячого населення відповідно до Календаря.

І заслухали інформацію Головного управління ДСНС України у Полтавській області  про стан виконання протипожежного захисту в закладах освіти, охорони здоров’я, культури, соціальної сфери та інших об’єктах з масовим перебуванням людей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора