A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

Під час робочої поїздки до Хмельницької області, Президент України Володимир Зеленський ознайомився з перебігом реконструкції автодороги державного значення Н-03 Житомир – Чернівці.

Дата: 04.06.2021 11:37
Кількість переглядів: 215

Глава держави оглянув ділянку на автошляху від Старокостянтинова до Хмельницького, реконструкція якої здійснюється в межах Національної програми «Велике будівництво».

Як доповів Володимиру Зеленському міністр інфраструктури Олександр Кубраков, виконання робіт на цій ділянці розпочато в березні 2021 року. Вже проведено підготовчі роботи, встановлено водопропускну трубу та прокладається дренаж.

Загальна вартість проекту – 321,6 млн грн. Завершити реконструкцію автодороги планують до кінця поточного року за умови фінансування в повному обсязі.

«Тут уже всі процедури пройдені, підрядники визначені. Ділянка буде зроблена у цьому році», – сказав Олександр Кубраков.

Він також констатував, що цього року у Хмельницькій області будуть зроблені основні автодороги національного та міжнародного значення, що забезпечить проїзд до багатьох туристичних об'єктів.

Президент наголосив на важливості дотримання перевізниками габаритно-вагових норм на автошляхах, щоб перевантажені автомобілі не руйнували новозбудовані та відремонтовані магістралі.

За словами голови Хмельницької обласної державної адміністрації Сергія Гамалія, додатково до наявних в області п’яти автоматичних вагових комплексів буде встановлено ще три.

Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко додав, що сьогодні в парламенті розглядається законопроект щодо впровадження автоматичного габаритно-вагового контролю на дорогах України. Він висловив сподівання, що після його ухвалення система запрацює вже за три місяці.

Під час ремонту ділянки дороги Н-03 запланована також реконструкція мосту через річку Бужок. Ремонтні роботи на цьому об’єкті розпочаті в березні. Вже встановлено опори мосту, триває влаштування залізобетонного ригеля. Завершити реконструкцію мосту також планують до кінця року.

Президента поінформували, що цьогоріч на Хмельниччині в межах програми «Велике будівництво» планується відремонтувати 207 км доріг, зокрема 41 км траси М-30 Стрий – Ізварине (включно з двома мостами) та 95 км автошляху Н-03 Житомир – Чернівці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора