A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ПРИВІТАННЯ ДО ДНЯ ДЕСАНТНО-ШТУРМОВИХ ВІЙСЬК ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ

Дата: 21.11.2020 11:59
Кількість переглядів: 1591

Святкування Дня Десантно-штурмових військ Збройних Сил України проходять у третій декаді листопада. Дата свята затверджена в 2017 році рішенням Командування і встановлена на День Архістратига Михаїла. День ДШВ відзначається 21 листопада.

Висока мобільність і здатність виконувати найскладніші завдання безпосередньо на території передбачуваного супротивника, професіоналізм і самовідданість завжди були притаманні десантним військам. У новітній історії незалежної України цей рід військ був створений на базі повітряно-десантних і аеромобільних військ України. Будучи своєрідною армійською елітою, бійці-десантники несуть свою службу не тільки охороняючи й захищаючи простори своєї рідної держави, але і беруть участь у різноманітних міжнародних миротворчих військових операціях, часто стаючи захистом і опорою мирним громадянам безпосередньо в зонах військових конфліктів і гарячих точок, які виникають в країнах з нестабільною політичною ситуацією.

Армія суверенної України має в своїй історії давні і славні традиції. Протягом століть наші воїни, батьки і діди, свято зберігали честь і доблесть справжніх захисників Вітчизни. Загартовані в боях, відстоюючи ідеали миру, свободи і незалежності їм вдалося зберегти високий дух і неповторну самобутню культуру, яка стала відома всьому світові.

З приходом нових реалій початку 90-х років минулого сторіччя виникла гостра необхідність перегляду багатьох поглядів і засад минулих років. Однак вшанування військових традицій залишилося доброї рисою всієї широкої Української культури і відбивається на сторінках національного календаря. Так, за даними проекту DilovaMova.com, ще в 1999-му році Указом № 937 чинного на той момент Президента України було встановлено професійне військове свято «День аеромобільних військ», яке відзначалося 2-го серпня. Ці війська входять до складу Об’єднаних сил швидкого реагування. Перебуваючи в постійній бойовій готовності, вони являють собою найбільш мобільний і рухливий рід військ, який безпосередньо здатний виконувати будь-яке завдання і в будь-яких умовах. Пізніше, при розробці нової концепції реформування Збройних Сил України, Указом Президента № 457 від 27-го липня 2012-го року на зміну Дню аеромобільних військ прийшов «День високомобільних десантних військ Збройних Сил України». Це було зроблено з метою відродження та розвитку українських національних військових традицій.

Історія не стоїть на місці і наприкінці жовтня 2017 року  прийнято рішення про подальший розвиток даного роду військ. Тепер це Десантно-штурмові війська Збройних сил України (ДШВ). Відповідно нова дата професійного свята була перенесена на День Архістратига Михаїла та стала відзначатися 21 листопада.

Відзначаючи важливу роль у забезпеченні обороноздатності держави, яку виконують десантні війська, що знаходяться у складі Збройних Сил суверенної України, Полтавська районна державна адміністрація приєднується до привітань на адресу всіх солдатів і офіцерів, бажаємо їм міцного здоров’я і професіоналізму! Прийміть, Ви і Ваші родини, нашу щиру подяку і повагу! Зі святом Вас і всіх благ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора