A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

В Полтавській РВА провели нараду з представниками служб у справах дітей виконавчих комітетів районних рад м. Полтава та Полтавського міського центру соціальних служб Полтавської міської ради

Дата: 18.04.2024 14:29
Кількість переглядів: 31

Сьогодні провели нараду  з представниками служб у справах дітей виконавчих комітетів районних рад м. Полтава та Полтавського міського центру соціальних служб Полтавської міської ради.

Зустріч було проведено на виконання доручення начальника Полтавської ОВА з метою вирішення важливої проблеми – відсутності патронатних сімей на території Полтавської громади.

Фото без опису

Патронат – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин. Держава гарантує вихователям заробітну плату і кошти на утримання дитини.

Фото без опису

"З початку повномасштабного вторгнення 9 дітей потребувало влаштування в патронатну сім’ю. На жаль, через відсутність патронатних сімей на території м. Полтава діти були змушені вирушити до інших патронатів у Полтавській області. Це неприпустима ситуація, адже кожна дитина має право на виховання в сімейному оточенні, яке їй знайоме та комфортне", - зазначив Дмитро Романов.

Під час наради наголосили на важливості співпраці Полтавського міського центру соціальних служб Полтавської міської ради та служб у справах дітей виконавчих комітетів районних рад м. Полтава зі старостатами громади.

За результатами наради доручили Полтавському міському центру соціальних служб, службам у справах дітей виконавчих комітетів районних рад у м. Полтаві повідомити Полтавську районну військову адміністрацію про проведену роботу щодо створення патронату у м. Полтаві.

"Ми не маємо права залишати дітей на самоті в складних життєвих обставинах! Патронатна сім’я може стати для дитини рятівним колом, шансом на щасливе та безпечне життя", - зауважив Дмитро Романов.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора