A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

У Полтавській області через суху та спекотну погоду оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Дата: 10.04.2024 13:16
Кількість переглядів: 27

10-12 квітня у Полтавській області через суху та спекотну погоду оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки – 5 клас.

Фото без опису

Погодні умови сприятимуть високій ймовірності виникнення та розповсюдження пожеж в екосистемах, при наявності джерел займання (відкритого вогню).

 

Пожежі – найбільш масові і розповсюджені лиха: вогонь знищує будівлі і споруди, дерева і тварин. Від нього зазнають каліцтв і гинуть люди. Від однієї маленької іскри здатні вигоріти сотні гектарів лісу чи степу. Причинами виникнення пожеж у природних екосистемах можуть бути - кинутий недопалок або сірник, розведення вогнища і необережне поводження з ним, роботи у лісових районах,  випалювання трави на лісових галявинах. У 90% випадків причина виникнення лісових пожеж – людина.

І хоча всі розуміють усю користь того, що дають нам зелені насадження, але чому ж тоді так безжалісно нівечать їх? Щоб виростити лісові насадження, потрібно кілька десятків років.

Нагадуємо,  що розкладати вогнища й застосовувати відкритий вогонь у лісі забороняється! За сухої погоди достатньо найменшої іскри, щоб спалахнуло велике полум'я, особливо у хвойному лісі. Забороняється розпалювати багаття поблизу копиць сіна, скирт соломи. Пожежну небезпеку становлять і старі пні та сушняк.

Слід дуже пильно наглядати за дітьми, адже, користуючись свободою, вони можуть підпалити чагарник чи сушняк. Їхні пустощі з вогнем – дуже небезпечні.

Полтавська районна військова адміністрація нагадує, що під час найвищого класу пожежної небезпеки та до завершення воєнного стану відвідувати ліси на території  області ЗАБОРОНЕНО.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора