A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

Рятівний застосунок: як жінкам захиститися від домашнього насильства

Дата: 10.04.2024 13:06
Кількість переглядів: 17

За статистикою, щороку в Україні приблизно 1,1 мільйона людей зазнають насильства, 90% з тих, хто звертається по допомогу, становлять жінки. Страх, стигма та відсутність інформації часто стають перепонами на шляху до пошуку допомоги.

Фото без опису

Для підтримки жінок, що потерпають від домашнього насильства, Міністерство внутрішніх справ та Національна поліція України спільно з UNFPA в Україні розробили застосунок з прихованою кнопкою SOS. Цей застосунок, непримітний для кривдника, дозволяє швидко та непомітно звернутися по допомогу до поліції.

Застосунок спрямований на полегшення отримання допомоги тією категорією жінок, які не мають можливості подзвонити у поліцію через фізичні особливості (наприклад, особи з порушенням слуху), тотальний контроль особистого життя, відсутність коштів на рахунку тощо.

Зовнішній інтерфейс застосунку замасковано під звичайний мобільний застосунок у телефоні жінки. Кнопка виклику поліції, корисна інформація та контакти інших служб допомоги у випадках домашнього або гендерно зумовленого насильства, доступні тільки у прихованому інтерфейсі, доступ до якого має лише власниця телефону. Тому наша ціль — максимально поінформувати жінок, залишаючись непомітними для чоловіків.

Перед використанням застосунку необхідно активувати доступ до геолокації та уникати його тестування без необхідності, аби уникнути штрафу за хибний виклик.

Доступ до застосунку можливий через чат-бот у Telegram за посиланням: https://t.me/female_app_bot.

Застосунок створено UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні, у співпраці з Міністерством внутрішніх справ України та Національною поліцією України за підтримки уряду Великої Британії.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора