A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

Новітнє обладнання та комфорт для пацієнтів: у Машівській громаді відкрили оновлений рентгенологічний кабінет

Дата: 05.04.2024 10:00
Кількість переглядів: 50

У КНП «Машівська лікарня» відбулося відкриття оновленого сучасного рентгенкабінету. Відтепер пацієнти лікарні матимуть можливість отримувати якісні послуги у комфортних умовах та високоякісні рентгенівські знімки.

Фото без опису

Розвиток медицини залишається одним із пріоритетних напрямків для нашої громади. Донедавна у цьому приміщенні стояло обладнання 80-х років минулого століття, що морально і фізично застаріло та постійно виходило з ладу. Наприкінці 2022-го року, за кошти місцевого бюджету, ми придбали рентгенівську діагностичну систему IMAX 160D, - розповів голова громади Сергій Сидоренко.

Фото без опису

Як зазначив директор КНП Герман Краєвський, ця високочастотна цифрова рентгенівська система проста в експлуатації, має високу ефективність та використовується для рентгенографії як із контрастом так і без контрастних речовин. Підходить для рентгенографії всіх частин тіла, зокрема: голови, кінцівок, грудної клітки, хребта, поперекових хребців, живота, сечостатевої системи тощо. А компактність апарату забезпечує легкість пересування і точність установки для виконання досліджень.

Оновили в лікарні й приміщення самого кабінету. Капітальний ремонт провели з дотриманням всіх вимог. Замінили двері, зокрема й внутрішні - на нові металеві рентгенозахисні; на вікна встановили захисні ролети з електричним приводом; облаштували рентгензахист перегородок та стін за допомогою листового свинцю 1,5 мм; замінили на нові й внутрішні мережі каналізації та сантехніку.

По стінах тамбура влаштована захисна відбійна планка 200 мм. В рентгенкабінеті, пультовій та фотолабораторії покриття підлоги  влаштовано лінолеумом, дозволеним для використання МОЗ України. Технологічна фрамуга між фотолабораторією та пультовою замінена на металопластикому з матовим склом. Електромережа та освітлення повністю замінено. Рентгенологічний кабінет обладнано гучномовцем та відеоспостереженням, - зазначив головлікар.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора