A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

«Дбаємо про здоров’я»: на Полтавщині проводиться профілактика неінфекційних захворювань серед внутрішньо переміщених осіб

Дата: 02.04.2024 09:51
Кількість переглядів: 331

У гуртожитках комунального підприємства «Новосанжарський санаторій-профілакторій «Антей», де мешкають ВПО, побувала медична команда у складі обласних спеціалістів. Захід відбувся на виконання комплексних заходів «Дбаємо про здоров’я» щодо профілактики неінфекційних захворювань серед внутрішньо переміщених осіб.

Фото без опису

Вузькопрофільні фахівці – кардіолог, ендокринолог, гастроентеролог, окуліст, невролог, психіатр обстежували не лише мешканці гуртожитків, а й працівників закладу. Спеціалісти благодійної організації «Світло надії» обстежили усіх бажаючих швидкими тестами на ВІЛ-інфекцію та гепатит С. Надано понад пів сотні медичних послуг.

Усі відвідувачі пройшли через локацію «Острівець здоров’я» від КП «Полтавський обласний центр громадського здоров’я». Отримали детальні поради про дотримання здорового способу життя, раціональне харчування, рухову активність. Переглянули та взяли з собою корисну літературу з питань профілактики факторів ризику неінфекційних захворювань.

Із кожним виїздом медичної команди продовжується анкетування населення щодо впливу факторів ризику на здоров’я людей та загальний стан надання медичної допомоги – її доступність, ефективність. Результати анкетування внутрішньо переміщених осіб свідчать, що найбільш негативно на їхнє здоров’я впливають стресові ситуації.

Спеціаліст ДУ «Полтавський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» проконсультував людей щодо вакцинопрофілактики, зокрема, грипу, туберкульозу, та про важливість дотримання протиепідемічного режиму у повсякденному житті.

Мешканці гуртожитків санаторію були дуже вдячні за таку можливість проконсультуватися у вузьких фахівців, пройти медичний огляд. Задоволені отриманою інформацією, увагою та теплим відношенням до них.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора