A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

Підготовчі заходи зі створення Коаліції 1325 Полтавщина набирають обертів

Дата: 22.03.2024 07:56
Кількість переглядів: 49

14 березня в облвійськадміністрації оголосили про формування фокус-активу громадських благодійних організацій та фондів, які готові до активної участі в майбутній Коаліції 1325 Полтавщина.

Фото без опису

Перші NGO вже висловили свою зацікавленість та заповнили анкету учасника робочої групи,яка доступна за посиланням https://forms.gle/5mAaWu5oEFyZ664GA

Тож, якщо Ви представник міжнародної, громадської чи благодійної організації та маєте зацікавленість у активній співпраці в межах майбутньої Коаліції 1325 Полтавщина – покваптесь, адже реєстрація доступна до 27 березня 2024.

Далі будуть проведені польові робочі зустрічі по відпрацюванню нормативних документів і безпосередня роботи.

Для тих, хто прогавив і трошки не в темі – пояснюємо, про що мова.

Резолюція Ради Безпеки ООН 1325 “Жінки, мир, безпека” є однією з найбільш важливих резолюцій РБ ООН у сфері політики безпеки.

Цей документ наголошує на важливій ролі жінок у запобіганні і врегулюванні конфліктів та в розбудові миру, а також закликає держави-члени забезпечити більш активну участь жінок на всіх рівнях прийняття рішень в національних, регіональних і міжнародних інститутах, у механізмах запобігання, управління та вирішення конфліктів. Резолюція стала інституційною рамкою для інтеграції жінок до безпекового сектору.

Формування Коаліції 1325 на регіональному рівні дозволяє консолідувати зусилля представників експертного середовища від влади, громадського сектору, правоохоронних структур, медіа та науковців в питання подолання гендерних розривів, протидії насильству, надання психосоціальної підтримки та інших сервісів.

Чим це важливо для представників NGO? В першу чергу від участі в Коаліції виграють маленькі або новостворені організації, адже окрім менторства від іменитих партнерів, вони матимуть можливість напрацювати собі грантову історію і залучити додаткові ресурси для реалізації завдань Резолюції та посилення своєї проєктної діяльності.

Чекаємо на Вас разом із ідеями, силами та бажанням співпрацювати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора