A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

На Полтавщині продовжують виїзди медичної команди обласних лікарів-консультантів та проведення комплексних заходів «Дбаємо про здоров'я»

Дата: 21.03.2024 09:21
Кількість переглядів: 29

Кожен виїзд бригади медиків має на меті наблизити до мешканців територіальних громад якомога ширший спектр медичних послуг фахівців вищого рівня: кардіолога, окуліста, невролога, ендокринолога, психолога. І щоразу до вузьких спеціалістів у сільських амбулаторіях збираються довгі черги пацієнтів, яким зазвичай складно діставатися до районного чи обласного центрів.

Фото без опису

Медичні команди обласних фахівців уже побували у селі Сухорабівка Решетилівської міської ради Полтавського району. Вузькопрофільними спеціалістами було надано медичні послуги.

Ще один надважливий напрямок роботи таких мобільних бригад – профілактичний. Саме для цього фахівці КП «Полтавський обласний центр громадського здоров’я» щоразу везуть із собою корисні роздаткові матеріали,  створюють локацію «Острівець здоров’я» де надають поради пацієнтам щодо здорового способу життя, організації раціонального харчування, рухової активності. Всі відвідувачі отримують корисну літературу з питань профілактики факторів ризику неінфекційних захворювань.

Також проводиться анонімне анкетування пацієнтів. Перші результати анкетування показали, що більшість населення розуміє значення здорового способу життя, але не завжди виконує рекомендації щодо раціонального харчування та рухового режиму. Негативно на стан здоров’я впливають стресові ситуації. Також анкетування виявило, що є проблеми у медичному обслуговуванні, над якими ще потрібно працювати Це складне транспортне сполучення з медичними закладами, недостатня обізнаність пацієнтів про державну програму медичних гарантій щодо надання безоплатної медичної допомоги на всіх рівнях.

До заходів «Дбаємо про здоров’я» долучені не лише фахівці обласних лікувальних закладів, сімейні лікарі та медичні сестри місцевих амбулаторій, а й неурядові організації. Фахівці Благодійної організації «Світло надії» обстежують людей на ВІЛ-інфекцію та гепатит С із допомогою експрес-тестів.

Дотримуйтесь даних  фахівцями рекомендацій! Бережіть себе та своїх рідних!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора