A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

Люди з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю у Полтавській області отримують грошову допомогу від ВПП ООН

Дата: 21.03.2024 09:17
Кількість переглядів: 35

З лютого цього року Всесвітня продовольча програма ООН розширила свою додаткову грошову допомогу для незахищених верств населення та розпочала свою діяльність у Полтавській області.

Фото без опису

Відповідно до умов програми право на отримання допомоги мають люди з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю, які: 

  • одержують державну соціальну допомогу в розмірі менше, ніж 3,250 грн на місяць;   
  • проживають на території України, окрім територій, окупованих Російською Федерацією (ці території визначені згідно згідно наказу Мінреінтеграції від 22.12.2022 № 309 та не входять до програми допомоги);  
  • не отримують допомоги на проживання для внутрішньо переміщених осіб (ВПО), (крім тих, хто проживає на територіях активних або можливих бойових дій згідно наказу №309 Міністерства реінтеграції).  Допомога для ВПО на територіях активних або можливих бойових дій не враховується при розрахунку додаткової грошової допомоги від Всесвітньої продовольчої програми;  
  • не отримують допомоги від інших міжнародних організацій. 

 

Допомога складає різницю між вже отримуваною соціальною допомогою, та 3 250 грн. Тобто, приміром, якщо особа отримує соціальну допомогу у розмірі 2 500 грн, то розмір додаткової грошової допомоги становитиме 750 грн.  

Pеєструватися на таку допомогу не потрібно. Особи, які відповідають критеріям програми, обираються з бази даних отримувачів державної соціальної допомоги. Виплата нараховується так само, як людина вже отримує державну соціальну допомогу: через банк, Укрпошту.   

В лютому більше ніж 13 тис. людей в області, які відповідають умовам програми і отримують соціальні виплати через банки, уже отримали перші виплати від ВПП ООН на загальну суму майже 23 млн грн. Ще 1270 осіб, які отримують соціальні виплати через Укрпошту, почнуть отримувати виплати протягом наступних кількох тижнів.

Програма додаткової грошова допомога спрямована на надання допомоги найбільш уразливим верствам населення у задоволенні їхніх базових потреб. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора