A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

Як захиститися від фейків та пропаганди? Знайдіть відповіді у навчальному серіалі від Дія.Освіта

Дата: 11.03.2024 09:21
Кількість переглядів: 50

За даними дослідження, проведеним InMind на замовлення міжнародної організації Internews, що реалізує проєкт «Медійна програма в Україні» за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), у 2023 році 84% опитаних громадян зазначали, що знають про існування дезінформації. Ще 72% вважають, що можуть її розпізнати. Однак тільки 8% з них зуміли правильно визначити всі неправдиві новини.

Фото без опису

Деталі опитування за посиланням:

https://internews.in.ua/wp-content/uploads/2023/10/Ukrainski-media-stavlennia-ta-dovira-2023r.pdf .

Перегляд серіалу «Як захиститися від фейків і дезінформації» допоможе підсилити навички критичного мислення та протидії ворожій пропаганді. Телеведучий Святослав Гринчук із запрошеними гостями – представниками українських експертних медійних організацій обговорюють теми з медіаграмотності, діляться знаннями з протидії фейкам і дезінформації, надають поради щодо захисту особистих даних та безпеки у мережі, зокрема:

 як працюють фейки у тіктоці, фейсбуці та інстаграмі;

 як пропаганда викривлює свідомість;

 як фільтрувати інформацію;

 які є способи перевірки інформаці.

З серіалом можна ознайомитися за посиланням: Як захиститися від фейків і дезінформації (diia.gov.ua). Після перегляду зможете перевірити свої знання у фінальному тесті та отримати сертифікат.

Будьте пильні, не дозвольте ворогові обманути вас!

Освітній серіал створено для платформи Дія.Освіта Міністерства цифрової трансформації в межах «Всеохопної інформаційно-просвітницької кампанії з протидії дезінформації», що впроваджується 1+1 media та Smart Angel у співпраці з експертними організаціями за фінансової підтримки Європейського Союзу. Його зміст є виключною відповідальністю редакції серіалу й не обов'язково відображає позицію ЄС.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора