A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

З РОСІЙСЬКОГО ПОЛОНУ ПОВЕРНУЛИСЬ ШЕСТЕРО ПОЛТАВЦІВ

Дата: 22.09.2022 17:05
Кількість переглядів: 147

З російського полону повернулись шестеро полтавців

 

Україна повернула з російського полону 215 захисників, серед яких шість мешканців Полтавщини.

Серед визволених – офіцер бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського старший лейтенант Стратічук Сергій Миколайович, який боронив «Азовсталь». Військовий родом із Решетилівки. До полону потрапив 12 квітня під час бойових дій в Маріуполі.

«Ті тварі не змогли нас зламати, хоча й намагалися з усієї сили. Дякую коханій дружині, моїй сім’ї, рідним і друзям, за те, що вірили, чекали і молилися! Це було єдине світло в кінці тунелю, на яке я йшов 162 проклятих дні! Далі реабілітація, відновлення здоров’я і всього спорядження», – написав Сергій Стратічук на своїй фейсбук-сторінці.

Також з російського полону повернувся воїн «Азовсталі» Олексій Стребков. Ще до публікації повного списку імен звільнених воїнів, донька Олексія Стребкова, яка мешкає у Полтаві, на своїй фейсбук-сторінці написала про повернення батька, що це найкращий день від початку війни.

Серед звільнених є уродженець Полтави, майор Сергій Волинський, який боронив Маріуполь виконуючи обов'язки командира бригада морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського. До полону потрапив 17 травня в результаті виходу з "Азовсталі".

17 травня в ході евакуації з "Азовсталі" до полону потрапив також мешканець села Копили Полтавського району, військовослужбовець бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського - Павлюк Сергій Леонідович, якого також було звільнено в ході обміну.

Також з полону було звільнено майора Трубічина Богдана Ігоровича з Кременчука. Він потрапив до полону 12 березня в районі населеного пункту Ольгинка Донецької області.

Україну захищав у складі бригади імені гетьмана Івана Мазепи на посаді заступника командира батальйону.

У списку звільнених військовополонених також є ім'я гадячанина Сергія Кравченка. Він захищав Батьківщину у лавах Національної гвардії України. Потрапив у полон разом з рештою захисників “Азосталі” - оборонці були вимушені евакуюватись шляхом здачі у полон.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора