A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

#ЗИМАБЛИЗЬКО. ГОТУЙМОСЯ! ЯК ПІДГОТУВАТИ ІНДИВІДУАЛЬНИЙ БУДИНОК ДО ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ?

Дата: 22.09.2022 16:55
Кількість переглядів: 129

Проходження опалювального періоду 2022-2023 років напряму залежить від послідовних та скоординованих дій центральної і місцевої влади та всіх громадян.

Враховуючи актуальність питання, а також з метою об’єднання спільних зусиль, Міністерство розвитку громад та територій України розпочинає комунікаційну кампанію «Готуймося!», спрямовану на підвищення обізнаності громадян щодо побутової термомодернізації. 

Адже одним із важливих заходів підготовки є проведення побутової термомодернізації власниками квартир та індивідуальних будинків. Саме первинні заходи дозволять зменшити втрати теплової енергії та створити оптимальний мікроклімат в оселях.

Так, щоб підготувати індивідуальний будинок до опалювального сезону, рекомендовано дотримуватися таких порад:

  1. Зменшіть тепловтрати. Проведіть профілактику метало пластикових вікон, ущільніть вікна та двері. Визначте одну кімнату для обігріву на випадок надзвичайної ситуації.

  2. Розгляньте можливість встановлення додаткових джерел тепла. Наприклад, твердопаливний котел. Підготуйте пічне опалення до опалювального сезону, якщо воно є.

  3. Запасіться твердим паливом, електрогенератором та пальним для нього. Закупіть запас палива, вугілля дрова, палети тощо. Самостійно або разом із сусідами купіть електрогенератор та пальне для нього.

  4. Підготуйте батареї. Відсуньте меблі від батарей, зберіть штори, зніміть декоровані панелі. Наклейте тепловідбивний екран (фольгований матеріал) на стіну за батареями.

  5. Об’єднайте домогосподарства. Підготуйте план, домовтеся з родичами, сусідами, друзями про спільні дії на випадок надзвичайної ситуації. Об’єднайтеся, щоби обігрітися!  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора