A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ІРИНА ВЕРЕЩУК: ДО РОСІЇ БУЛО ДЕПОРТОВАНО БІЛЬШЕ 460 ТИСЯЧ УКРАЇНЦІВ

Дата: 12.05.2022 11:42
Кількість переглядів: 118

Ірина Верещук: До росії було депортовано більше 460 тисяч українців

 

Віце-прем’єр-міністр України Ірина Верещук в інтерв’ю французькому телеканалу BFMTV підтвердила, що окупанти здійснюють злочинну насильну депортацію українців.

За словами Віце-прем’єр-міністра, сотні тисяч українців були примусово перевезені до фільтраційних таборів.  Вже більше 6,5 тисячі таких таборів створено в самій росії.

«Це кричущий злочин проти людяності, проти прав людей, і це обов’язково матиме правові наслідки!» - наголосила Ірина Верещук.

За її словами, в росію були депортовані майже 460 тисяч українців. Це не лише дорослі люди, а й діти, у тому числі - діти-сироти та ті, що позбавлені батьківського піклування.

«Мова йде про понад 10 тисяч дітей. Ми знаємо, де вони знаходяться. Їх насильницьки вивезли і утримують в росії», – констатувала посадовиця.

Вона також закликала дипломатичні установи інших країн не ігнорувати та допомагати нашим громадянам у росії.

«Дуже прошу і звертаюся до ваших консульств, які є на території рф: якщо до вас будуть звертатися депортовані українці й просити допомогти повернути їх в Україну, – зробіть це для них і для нас, будь ласка!» – закликала Віце-прем'єр-міністр.

Урядовий портал

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора