A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

Територіальна оборона як основа національного спротиву

Дата: 03.12.2021 10:10
Кількість переглядів: 132

Територіальна оборона як основа національного спротиву

З 1 січня 2022 року вступає в дію Закон України «Про основи національного спротиву».

«Національний спротив» – це залучення всього населення до протидії агресору, а також підготовка до такої протидії. Такий підхід передбачає, що захист України є всенародною справою і здійснюється як на підконтрольній, так і на окупованій територіях нашої держави.

Метою національного спротиву є підвищення обороноздатності держави, надання обороні України всеохоплюючого характеру та сприяння забезпеченню готовності громадян України захищати свій край. При цьому до завдань територіальної оборони входять, зокрема своєчасне реагування та вжиття необхідних оборонних заходів; посилення охорони та захисту державного кордону; захист населення й територій від надзвичайних ситуацій та участь у ліквідації наслідків ведення воєнних дій; підготовка громадян до національного спротиву; забезпечення умов для безпечного функціонування органів влади; охорона та оборона важливих об’єктів й комунікацій; забезпечення заходів громадської безпеки і порядку в населених пунктах тощо.

30.11.2021 року на зустрічі, яку голова Полтавської районної державної адміністрації Дмитро РОМАНОВ провів з головами  територіальних громадрозглянули та обговорили питання організації добровольчих формувань Полтавського району.

В обговоренні питання взяли участь та виступили начальник Полтавського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр ЛОГВИНЕНКО, голова громадської організації «Координаційна рада громадських організацій учасників АТО»  Полтавської області Віталій СТЕПАНОВ, т.в.о. командира  військової частини  А-7044   Володимир ІЩЕНКО, голови територіальних громад району.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора