A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ПІД ЧАС ОСІННЬОЇ КАМПАНІЇ У МЕЖАХ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОГРАМИ ПРЕЗИДЕНТА «ЗЕЛЕНА КРАЇНА» ВИСАДИЛИ ПОНАД 57 МЛН ДЕРЕВ – ЦЕ НА 40 % БІЛЬШЕ, НІЖ ПЛАНУВАЛОСЯ

Дата: 03.12.2021 09:15
Кількість переглядів: 128

Під час осінньої кампанії у межах реалізації програми Президента «Зелена країна» висадили понад 57 млн дерев – це на 40 % більше, ніж планувалося

 

Про це заявив перший заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Богдан Боруховський під час пресконференції в Укрінформі, де спільно з Головою Держлісагентства Юрієм Болоховцем розказали про результати осінньої лісокультурної кампанії у межах програми Президента «Зелена країна».

Протягом виконання екоініціативи Президента «Зелена країна» за 3 роки буде висаджено 1 мільярд нових дерев. За 10 років площа лісів збільшиться на 1 мільйон гектарів.

«У червні цього року Президент України дав старт програмі «Зелена країна». Аби правильно та успішно її реалізувати, ми у Міндовкіллі активно долучалися до розробки законопроєкту про збереження лісів № 5650, розпочали ідентифікацію самозаліснених та придатних для лісорозведення ділянок і процедуру передачі їх до лісгоспів, створили робочі групи з визначення ділянок, де варто садити ліс, а де ні. Адже ми чітко розуміємо, що лише створені у правильних місцях ліси допоможуть у боротьбі з кліматичною кризою та деградацією ґрунтів, зберігатимуть водні ресурси та середовища існування безлічі рослин і тварин», – акцентував Богдан Боруховський.

Цієї осені завдяки сприятливим погодним умовам ми висадили більше, ніж планували деревних рослин. Сьогодні вже висаджено майже 58 мільйонів сіянців, з яких 6,6 млн – на землях територіальних громад.

Найбільше дерев висаджено на Житомирщині – 14,2 млн сіянців. На другому місці за темпами висадки Волинь – 5 млн сіянців. На третьому місці Київщина – висаджено майже 4,5 млн сіянців. Запорізька область висадила близько 4,3 млн сіянців. Луганщина і Львівщина – близько 3,5 млн кожна.

«Чи вдасться нам висадити 1 мільярд дерев за три роки? Звичайно, так. Не дивуйтеся, що зараз програма виконана на 6 %. Ліс висаджується не лінійно, а за правилами вегетаційних сезонів. Найбільш сприятливим часом для цього є весна. Менш сприятливою порою року є осінь. Влітку та зимою ліс не висаджується. Наш графік висадки матиме чітко виражені піки, які будуть співпадати із веснами», – підкреслив голова Держлісагентства Юрій Болоховець.

Усі ці дані знаходяться у відкритому доступі на сайті Зелена країна. Сайт створений насамперед для моніторингу виконання еко-програми. На інтерактивній карті деталізовані всі місця висадки по областях, а також відображені всі, хто бере участь у реалізації проєкту.

Зараз обласні підприємства Держлісагентства активно нарощують власні потужності. Сучасний насіннєво-селекційний центр, який за рік випускатиме 3 млн сіянців із закритою кореневою системою, вже запрацював у Львові. У грудні такий центр запрацює на Донеччині. Загалом планується відкриття таких заводів у Київській, Житомирській, Кіровоградській, Сумській, Чернігівській, Волинській, Івано-Франківській, Тернопільській та Хмельницькій областях.

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора