A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

В ОБЛАСТІ АКТУАЛІЗУЮТЬ ІНФОРМАЦІЮ ПО ВОДНИХ ОБ’ЄКТАХ

Дата: 25.11.2021 10:17
Кількість переглядів: 172

В області актуалізують інформацію по водних об’єктах

 

На Полтавщині триває інвентаризація водних об’єктів. Стан виконання цього завдання й питання, які виникають у роботі, обговорили на засіданні профільної регіональної комісії.

Як повідомив заступник директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА Віктор Скриль, фахівці Департаменту спільно з представниками громад актуалізують інформацію, отриману від Регіонального офісу водних ресурсів у Полтавській області. 

«Вже опрацювали 75% громад. Виникали питання по деяких водних об’єктах, тож працівники районних комісій, органів місцевого самоврядування виїжджали, встановлювали наявність об’єкта на місцевості та «прив’язували» його до координат. Складнощів у цій роботі немає. Ми проводили тематичні навчання й показували, як це робити», – розповів Віктор Скриль.

Додав, що також опрацьовували дані з публічної кадастрової карти і порталу «Кадастр UA». Залишилося провести аналіз ще декількох громад Полтавського й Кременчуцького районів. Актуалізовану інформацію передадуть Регіональному офісу водних ресурсів.

«Водні об’єкти не мають зникати з карти області. Їх необхідно максимально зберегти. Крім того, оновлюючи всі дані, готуємо базу для паспортизації водних об’єктів, які ще такої документації не мають. Паспорт водного об’єкта – підстава для забезпечення його збереження й захисту, а також для перерахунку орендної плати за користування ним. Актуалізована інформація буде корисною для органів місцевого самоврядування, які проводитимуть інвентаризацію водних об’єктів на своїх територіях», – зазначив заступник голови облдержадміністрації Євген Греков. 

Департамент агропромислового розвитку ОДА розробив проєкт Програми ефективного використання земельних ресурсів Полтавщини. Серед передбачених у ньому заходів – співфінансування розробки паспортів водних об’єктів і проведення інвентаризації земель водного фонду. Частину коштів на виконання робіт надаватиме громада, іншу – обласний бюджет. Проєкт Програми планують винести на розгляд профільної комісії та чергової сесії обласної ради.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора