A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

З 1 ГРУДНЯ 2021 РОКУ ЗМІНЮЄТЬСЯ РОЗМІР ЄДИНОГО ВНЕСКУ – ЙОГО СПЛАТА ГАРАНТУЄ ПРАВО НА ПЕНСІЮ

Дата: 26.10.2021 10:23
Кількість переглядів: 170

З 1 грудня 2021 року змінюється розмір єдиного внеску – його сплата гарантує право на пенсію

 

Відповідно до Закону України «Про державний бюджет України на 2021 рік» мінімальна заробітна плата з 1 грудня 2021 року складе 6500 грн. Це підвищення позначиться перш за все на витратах фізичних осіб-підприємців, адже від мінімальної заробітної плати залежить єдиний внесок, який нараховується щомісячно за ставкою 22% від «мінімалки» і сплачується підприємцями.

Отже, з 1 грудня 2021 року мінімальний страховий внесок складе 1 430 грн (6500 х 22%), максимальна база для нарахування ЄСВ – 97 500 грн.

Щоб забезпечити собі право на отримання пенсійних виплат та інших соціальних допомог, фізичним особам-підприємцям необхідно своєчасно сплачувати єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та подавати річну звітність до податкових органів раз на рік.

Дані звітності про дохід підприємця та сплату єдиного внеску є одним із джерел формування реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, який формує та веде Пенсійний фонд.

Вчасно подаючи звітність до податкових органів, підприємці повинні пам’ятати, що звіти, складені з помилками, вважаються такими, що не подавались. А відсутність в Реєстрі застрахованих осіб відомостей з причини помилок у звітності може в подальшому негативно вплинути на соціальні права фізичної особи - підприємця.

Якщо у звіті виявлені помилки, підприємцям слід повторно сформувати та подати коректний звіт у повному обсязі до органів податкової служби за місцем обліку. Даними зазначеної звітності наповнюються відомості персональної електронної облікової картки в Реєстрі застрахованих осіб.

Нагадуємо, що контролювати сплату єдиного соціального внеску, період загального страхового стажу та отримувати багато іншої корисної інформації з соціального і пенсійного забезпечення за наявності кваліфікованого електронного підпису (КЕП) можна дистанційно – через вебпортал Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua).

 

Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора