A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ЯК НА ПОЛТАВЩИНІ РЕАЛІЗОВУЮТЬ ПРОЄКТИ «ІНТЕРНЕТ-СУБВЕНЦІЯ» ТА «СУБВЕНЦІЯ ЦНАП»

Дата: 25.10.2021 15:45
Кількість переглядів: 129

Як на Полтавщині реалізовують проєкти «Інтернет-субвенція» та «Субвенція ЦНАП»

 

Цього року 36 територіальних громад Полтавщини отримали субвенцію на розвиток швидкісного інтернету в сільській місцевості та  4 громади – державну субвенцію на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг. Стан реалізації субвенцій обговорили на апаратній нараді в Полтавській обласній державній адміністрації 25 жовтня.

Нині в регіоні функціонують 47 центрів надання адміністративних послуг, 3 територіальні підрозділи ЦНАП та 51 віддалене робоче місце, в яких надаються якісні адміністративні послуги.

«В 11 громадах області прийняті рішення про створення ЦНАП. Мачухівська та Драбинівська територіальні громади вирішують питання щодо забезпечення громадян доступом до адміністративних послуг», – розповіла начальник управління інфраструктури та цифрової трансформації обласної державної адміністрації Тетяна Костенко.

За її словами, субвенція на розвиток мережі ЦНАП надавалася за двома напрямами. Перший – будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний ремонт будівель та приміщень для розміщення ЦНАП. Її отримала Решетилівська громада в розмірі 4551,737 тис. грн на будівництво нового ЦНАП. Нині до громади надійшло 2,5 млн грн. Роботи там тривають відповідно до графіку.

Другий напрям – забезпечення будівель і приміщень ЦНАП облаштуванням й обладнанням для видачі паспортних документів, посвідчення водія та реєстрації транспортних засобів тощо. Її одержала Глобинська громада в сумі 574 тис. грн. Наразі завершується процедура тендерних закупівель. Пирятинська та Миргородська громади отримали по 264 тис. грн. субвенції. Вона використана в повному обсязі. Обладнання вже отримали і встановили.

«30 вересня комісія Міністерства цифрової трансформації вирішувала питання про розподіл залишкових коштів. За результатами засідання Великорублівська громада отримала понад 119 тис. грн на облаштування приміщення ЦНАП. Нині готуються пакети документів для проведення тендерних закупівель», – розповіла Тетяна Костенко.

До реалізації проєкту інтернет-субвенції у Полтавській області долучилися 36 територіальних громад. Загальна сума затвердженого фінансування становила 40,5 млн грн. У результаті реалізації проєкту понад 800 закладів соціальної інфраструктури у більше ніж 250 населених пунктів вперше зможуть скористатись якісним високошвидкісним інтернетом.

«За даними Мінцифри, в регіоні завершили процедуру закупівлі 35 територіальних громад, з них 32 переходять до підписання договорів із переможцями закупівель. 21 громада вже уклала 104 договори на суму 15 млн і розпочала роботи з побудови мереж», – додала Тетяна Костенко.

Голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов наголосив, що термін реалізації цих проєктів завершується у 2021 році, тому громади, які знаходяться в процедурі закупівель, мають тримати питання на контролі, щоб забезпечити використання коштів цього року.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора