A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ОБМЕЖУВАЛЬНІ КАРАНТИННІ ЗАХОДИ НА ПОЛТАВЩИНІ МОЖЕ ВВОДИТИ КОЖНА ГРОМАДА ОКРЕМО

Дата: 25.10.2021 13:48
Кількість переглядів: 144

Обмежувальні карантинні заходи на Полтавщині може вводити кожна громада окремо

 

У районах та громадах Полтавської області мають відбутися місцеві комісії ТЕБ і НС у разі загострення ситуації з захворюваністю на коронавірус, щоб вводити додаткові обмеження на певній території. Про це наголосив голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов на апаратній нараді 25 жовтня.

«Зараз Полтавщина залишається однією з чотирьох областей, яка перебуває в «жовтій» зоні. Поки що всі індикатори області, які визначають карантинну зону, – в нормі. Але вже тиждень виявляємо щодня в межах тисячі нових випадків захворювання. 10 тисяч жителів області зараз хворіють на COVID-19, а місяць тому було півтори тисячі, два місяці тому – лише 500. Від ускладнень помирає уже не один-два, а 26 людей за добу! – наголосив Олег Синєгубов. – Найбільше хворих у Полтавській та Кременчуцькій громадах, тож на місцевому рівні треба проводити комісії ТЕБ і НС і вводити додаткові обмеження карантину на певних територіях».

Минулого тижня така комісія була зібрана у Кременчуці, яка запровадила 4-тижневе дистанційне навчання в школах. Адже кожен 10-их хворий коронавірусом – це дитина шкільного віку.

Директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак також розповів про збільшення кількості хворих у Заводській, Лубенській, Карлівській, Лохвицькій та Гадяцькій громадах.

«Органам місцевого самоврядування треба проаналізувати випадки захворювань. Адже якщо в один день раптово хворіє в громаді по 20 осіб, значить вони могли відвідувати якийсь захід без дотримання режиму. Адже мутований штам «Дельта» дуже контагіозний, і вберегтися від нього без дотримання маскового режиму, дистанції складніше», – сказав Віктор Лисак.

На апаратній нараді також обговорили початок роботи комісій, що перевіряють дотримання норм карантину в громадських місцях, магазинах, кафе, транспорті.

За даними Департаменту охорони здоров’я ПОДА нині в стаціонарах лікарень області перебуває 972 людини, 90 із них потребують інтенсивного лікування та під’єднані до апаратів ШВЛ. Серед підтверджених випадків коронавірусу 3430 дітей, 567 із них хворіють активно.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора