A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ОЛЕГ СИНЄГУБОВ: «НЕЗАБАРОМ СКОРИСТАТИСЬ ПОСЛУГАМИ СПОРТКОМПЛЕКСУ НА ПЕТРА ЮРЧЕНКА ЗМОЖУТЬ ВСІ ОХОЧІ ЖИТЕЛІ ТА ГОСТІ МІСТА»

Дата: 23.10.2021 08:40
Кількість переглядів: 127

Олег Синєгубов: «Незабаром скористатись послугами спорткомплексу на Петра Юрченка зможуть  всі охочі жителі та гості міста»

 

У п'ятницю, 22 жовтня, заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко ознайомився з перебігом будівництва спортивно-видовищного комплексу на вулиці Петра Юрченка в Полтаві. Його зводять в межах програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

«Це також один із флагманських об'єктів-довгобудів міста Полтави. Басейн, який також стояв недобудований. Минулого року Президент, як і щодо краєзнавчого музею, поставив завдання якнайшвидше його добудувати», – зазначив заступник керівника Офісу Глави держави.

Будівництво комплексу дасть можливість розвивати на Полтавщині кілька видів спорту: спортивне плавання, водне поло, синхронне плавання, плавання серед спортсменів із інвалідністю (дефлімпійські та паралімпійські види спорту).

«Минулого року вдалося відновити роботи на будівництві, яке було фактично заморожене. Уже протягом 20 місяців активно тут працюють більше 80 будівельників. Комплекс матиме спортзал і три басейни –  50, 20 та 6,5 метрів.  Великий басейн матиме 8 доріжок і відповідатиме всім європейським стандартам для проведення міжнародних змагань. Буде сучасна метрична система фіксування результатів, передбачений повний спектр послуг для підготовки майбутніх чемпіонів, – повідомив голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов. – Скористатись послугами спортивного комплексу зможуть всі охочі жителі та гості міста. Об’єкт буде повністю доступний і безпечний для людей з інвалідністю. Вже закуплено спеціальне обладнання  для комфортного спуску у воду».

Одночасно з роботами всередині триває облаштування території: під’їздів до об’єкту, майданчиків. Встановлюється освітлення, завезені тренажери. 

Розморозити будівництво спортивно-видовищний комплексу в Полтаві вдалося на початку минулого року. Олег Синєгубов додає, що торік восени саме під час візиту на Полтавщину Президента України Володимира Зеленського було обговорено питання відновлення будівельних робіт. Об’єкт невдовзі включено до програми «Велике Будівництво» та спрямовано 105 млн грн відповідної субвенції з державного бюджету. Постійно до фінансування об'єкту долучається обласний бюджет.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора