A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ОЛЕГ СИНЄГУБОВ: «НОВЕ ПРИЙМАЛЬНЕ ВІДДІЛЕННЯ У 1-Й МІСЬКІЙ ЛІКАРНІ ПОЛТАВИ СТАНЕ НАЙПОТУЖНІШИМ В ОБЛАСТІ ПІСЛЯ ПРОВЕДЕННЯ «ВЕЛИКОГО БУДІВНИЦТВА»

Дата: 23.10.2021 08:39
Кількість переглядів: 165

Олег Синєгубов: «Нове приймальне відділення у 1-й міській лікарні Полтави стане найпотужнішим в області після проведення «Великого будівництва»

 

У Першій міській лікарні Полтави продовжують створювати нове відділення невідкладних станів. Для цього трансформують і відремонтують старі пульмонологічне, приймальне відділення та травматологічний пункт. Перебіг робіт 22 жовтня оглянули заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко й голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

«Ми побачили приймальне відділення, яке добудовується. Минулого року був відкритий обласний кардіоцентр. Сьогодні відкрили новий великий комплекс підземного паркінгу обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», – зазначив Кирило Тимошенко на брифінгу за результатами візиту до Полтави.

 «Нове відділення невідкладних станів Першої міської лікарні після реконструкції буде одним із найбільш потужних в області, на рівні нового приймального відділення в обласній лікарні імені Скліфосовського. Окрім перев’язувальної та гіпсувальної, які раніше тут були, наразі облаштовують цілодобовий рентген-кабінет, кабінет комп’ютерної томографії й ендоскопічний та окрему ургентну операційну», – розповів Олег Синєгубов.

Загальна площа нового відділення – 800 квадратних метрів. Відділення екстреної меддопомоги працюватиме цілодобово. Кількість співробітників планують збільшити на 20 людей, загалом там працюватимуть пів сотні медпрацівників.

Наразі завершили встановлення вікон та вітражів, системи вентиляції й електроосвітлення,  влаштовують підлогу.

Після відкриття жителі міста й району зможуть пройти високоточну діагностику на ангіографі, УЗД-апараті, рентгені, апаратах КТ і МРТ, які закуплені за рахунок Міністерства охорони здоров’я.

Ремонт ведеться за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво», фінансується з державного та міського бюджетів, загальна кошторисна вартість – більше 75 мільйонів гривень.

Заступник керівника Офісу Президента України додав, що з наступного року починається повномасштабна реконструкція обласних лікарень по всій країні. Зокрема, в Полтаві це буде і доросла, і дитяча обласні лікарні.

«Це повна реконструкція усіх будівель цих лікарень й оновлення технічного парку. Це вартісний проєкт, але ми маємо отримати в кожному регіоні так зване «медичне містечко», – розповів Кирило Тимошенко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора