A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

У НОВОМУ ОБЛАСНОМУ КАРДІОЦЕНТРІ ПРОВЕЛИ ВЖЕ П'ЯТЬ ОПЕРАЦІЙ НА ВІДКРИТОМУ СЕРЦІ

Дата: 23.10.2021 08:31
Кількість переглядів: 165

У новому обласному кардіоцентрі провели вже п'ять операцій на відкритому серці

 

Під час робочого візиту до Полтавської області заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко ознайомився з роботою нового корпусу Полтавського обласного кардіоваскулярного центру, який торік збудували й запустили за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Кирило Тимошенко зазначив, що він приємно вражений масштабністю, сучасністю, рівнем оснащення закладу та якістю обслуговування, яке там надають.

Голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов розповів, що новий корпус обласного кардіоцентру має шість поверхів високоточного обладнання, три операційні та надсучасну реанімацію.

«Центр працює комплексно. Наприклад, коли пацієнт звертається до сільської амбулаторії, завдяки роботі телемедицини в кардіоцентрі вже знають його діагноз та, наприклад, готують операційну. Пацієнта на новому автомобілі швидкої медичної допомоги відремонтованими дорогами оперативно доставляють до медзакладу. Це видимий результат «Великого будівництва», – сказав Олег Синєгубов. 

У новому обласному кардіоцентрі проводять високотехнологічні операції. Цього року там провели 1500 операційних втручань. Очільник Полтавщини доповів, що спільно з фахівцями Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова полтавські лікарі виконали п'ять операцій на відкритому серці: три аортокоронарні шунтування та два протезування клапанів серця.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора