A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

У ПОЛТАВІ ЗА ПРОГРАМОЮ «ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО» ВІДКРИЛИ ВІДРЕСТАВРОВАНУ ОБЛАСНУ ФІЛАРМОНІЮ

Дата: 22.10.2021 13:25
Кількість переглядів: 167

У Полтаві за програмою «Велике будівництво» відкрили відреставровану обласну філармонію

 

У п'ятницю, 22 жовтня, офіційно відкрили після реставрації Полтавську обласну філармонію – будинок колишньої хоральної синагоги та пам’ятку архітектури місцевого значення. Участь у заході взяли заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко, голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов і голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.

«Більше ніж 10 років цей об’єкт не могли відновити. Неодноразово його намагалися добудувати, але з різних причин це не виходило. Минулого року ми додали його до програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» й фактично за рік отримали результат. Велике будівництво – це не тільки нове будівництво чи реконструкція, це кінець епохи довгобудів, – заявив Кирило Тимошенко. – Ми добудовуємо і робимо те, що не робилося багато-багато років, а також будуємо нові школи, садочки та інші об’єкти соціальної інфраструктури».
Голова Полтавської ОДА назвав відкриття відреставрованої філармонії знаковою подією для всієї культурної спільноти міста.
«У 2016 році фактично зупинилася реставрація будівлі. Артисти понад 10 років поневірялися містом й орендували приміщення для репетицій і виступів. Ніхто не знав, скільки б це тривало ще, допоки філармонія не потрапила до програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво», – сказав Олег Синєгубов.
Він додав, що два роки тому саме завдяки Главі держави, Офісу Президента, Кабміну, профільним міністерствам, команді облдержадміністрації вдалося розморозити й активізувати реставрацію філармонії.
«Полтавська обласна філармонія є першою пам'яткою архітектури місцевого значення, яку відновили в Полтаві за останні 7 років. Тепер ця будівля стане другим обласним сценічним майданчиком після театру імені Гоголя. Тут є потужна апаратура, яка коштує 25 млн грн. Ми з радістю будемо запрошувати до нас артистів національного рівня. Зал філармонії має 320 місць, об’єкт відповідає вимогам доступності», – зазначив Олег Синєгубов.
Будівля набула свого вигляду як зовні, так і всередині. В межах робіт утеплили фасад, замінили вікна та двері, відремонтували ґанки і встановили пандуси, оновили глядацьку залу, балкон, фойє, танцювальні й хорові зали, системи вентиляції та електропостачання, створили умови безбар’єрності, облагородили навколишню територію.
Загальна кошторисна вартість об’єкта становить 94 млн грн. Фінансували його за підтримки Президента України з Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора