A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ОБЛАСНА РАДА ПІДТРИМАЛА ПРОГРАМУ ВІДНОВЛЕННЯ ПРИЙМАЛЬНИХ ВІДДІЛЕНЬ У ЛІКАРНЯХ ПОЛТАВЩИНИ

Дата: 21.10.2021 14:27
Кількість переглядів: 115

Обласна рада підтримала програму відновлення приймальних відділень у лікарнях Полтавщини

 

21 жовтня на пленарному засіданні сьомої позачергової сесії Полтавської обласної ради восьмого скликання депутати затвердили обласну Програму реконструкції та оснащення приймальних відділень лікарень планового лікування, які надають вторинну (спеціалізовану) медичну допомогу населенню Полтавської області на 2022 – 2025 роки.

Вона передбачає, що громади й область на умовах співфінансування – 60% та 40% відповідно – зможуть спільно оновлювати приймальні відділення.

«Це перша профільна програма в Україні на рівні області, – розповів голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов. – Минулого року за програмою Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» було відремонтоване приймально-діагностичне та рентгенологічне відділення обласної лікарні імені Скліфосовського, а найближчим часом запрацюють на повну ще 7 подібних відділень у медзакладах Полтавщини. Ми вирішили, що і приймальні відділення в опорних лікарнях області мають бути доведені до ідеалу: відремонтовані за аналогом і наповнені необхідним обладнанням».

За словами очільника області, партнерство громад із областю дозволить поступово оновити всі медичні заклади в області, адже медицина – один із пріоритетних напрямів у Стратегії розвитку Полтавської області до 2027 року.

Директор Департаменту охорони здоров’я Віктор Лисак на бюджетній комісії, що передувала сесії, розповів, що оновити приймальні відділення треба у 21 медичному закладі Полтавщини. Це ті лікарні, що в минулому були районними.

«У новоствореному приймальному відділенні пацієнту, якого доставила бригада «швидкої», буде надано всі види допомоги. Там працюватиме лікар невідкладних станів, будуть операційна, зала очікування, відповідне обладнання для діагностування,  палата для пацієнта. У такому відділенні цілодобово чергуватиме медичний персонал, який пройде відповідне навчання. Також обладнають інфекційний блок», – сказав Віктор Лисак.

Реалізацію Програми пропонують розпочати в 2022 році. Ініціативу щодо її створення підтримала більшість територіальних громад і лікарень.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора