A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

НА ПОЛТАВЩИНІ ПРОДОВЖАТЬ РЕГІОНАЛЬНУ ПРОГРАМУ «ВЛАСНИЙ ДІМ»

Дата: 20.10.2021 10:06
Кількість переглядів: 162

На Полтавщині продовжать регіональну програму «Власний дім»

 

За 4 роки 214 сімей Полтавщини поліпшили свої житлові умови на селі завдяки виконанню цільової регіональної програми «Власний дім» у 2017-2021 роках. Про це йшлося на засіданні Спостережної ради з питань підтримки індивідуального житлового будівництва на селі 19 жовтня.

«За 23 роки Обласним фондом підтримки індивідуального житлового будівництва на селі було надано кредитів на 105,4 мільйонів гривень. За допомогою цих коштів 2902 сільські сім’ї отримали можливість поліпшити свої житлові умови, – розповіла голова обласного Фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі Світлана Янко. – Регіональна Програма «Власний дім» впливає на стан соціальної та виробничої сфери села та допомагає зупинити безперервний відтік економічно активного населення з сільської місцевості, даючи змогу підвищувати привабливість проживання та роботи в Полтавській області».

Планові показники фінансування Програми у 2017-2021 роках становили 89 мільйонів гривень:

– з державного бюджету – 39 700,0 тис.грн.,

– з обласного бюджету – 22 700,0 тис.грн.,

– з районних бюджетів – 26 600,0 тис.грн.

Із 2017 року по жовтень 2021 року програму було профінансовано на 91% від затверджених планами використання показників. Усі кошти, отримані на фінансування Програми «Власний дім», спрямовувались на кредитування індивідуальних сільських забудовників.

За 4 роки 214 сімей поліпшили свої житлові умови: було придбано 113 житлових будинки, побудовано нових та добудовано/реконструйовано 83 будинки, проведено газопостачання до 18 сільських осель, введено в дію 72 житлових будинки.

«За останні роки спостерігається тенденція зменшення нового будівництва та збільшення кількості придбання житла за кредитні кошти Фонду, – розповіла Світлана Янко. – Це пояснюється значним подорожчанням будівельних матеріалів та виконаних робіт, недостатнім забезпеченням сільських жителів власними коштами, та наявністю в селах в достатній кількості готового житла на вторинному ринку, яке значно дешевше за нове будівництво».

Програмою передбачалося першочергове надання кредитів за умови співфінансування з місцевих бюджетів особам, які мають статус ветеранів війни, та внутрішньо переміщеним.

З 2017 року по 01.10.2021 учасникам АТО було надано 34 кредити на загальну суму 5 982,6 тис.грн. Також Фондом було зменшено нарахування відсотків за кредитами учасникам АТО на загальну суму близько 100,0 тис.грн.

Популярність та необхідність Програми підтверджується кількістю охочих взяти пільгові кредити. Нині в Обласному фонді підтримки індивідуального житлового будівництва на селі для отримання пільгового кредиту зареєстровано 174 особи.

В зв’язку з тим, що багато сільських жителів Полтавщини потребують покращення умов проживання, черга на отримання кредитів з кожним роком не зменшується. Для задоволення потреб сільських забудовників в кредитних коштах Програму необхідно продовжувати на наступні роки.

Тому на засіданні Спостережної ради було вирішено розробити цільову регіональну програму «Власний дім» на 2022-2026 роки.           


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора