A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ПРО ПОСТАЧАННЯ ГАЗУ ДО БЮДЖЕТНИХ ЗАКЛАДІВ ТА КОМУНАЛЬНИХ УСТАНОВ

Дата: 13.10.2021 16:40
Кількість переглядів: 160

 В Полтавській  райдержадміністрації провели робочу нараду у зв'язку з ситуацією, що склалася  через зміни ціни на газ.   Йшлося про те, що 
 днями Регіональна комісія з питань ТЕБ і НС визначила становище з постачанням газу до бюджетних закладів та комунальних установ надзвичайною ситуацією. 

Ухвалене рішення є технічним. Воно дасть змогу бюджетним та комунальним установам укласти договори на постачання газу не за повною, а за скороченою процедурою, яка триватиме всього кілька днів, за ціною, закріпленою Меморандумом про тарифи, ініційованому Президентом України Володимиром Зеленським.

 Порядок укладання договору на постачання природного газу відповідно до Меморандуму вже оприлюднений. 

«Нафтогаз» поставлятиме блакитне паливо бюджетним установам за ціною 13,7 грн без урахування ПДВ та транспортування. Ця ціна в рази нижча за наявні ціни. 

 Територіальним громадам рекомендовано  на своїх місцевих комісіях із питань ТЕБ і НС ухвалити аналогічні рішення.

Голова Полтавської райдержадміністрації Дмитро РОМАНОВ  наголосив, що оприлюднений алгоритм дій для укладання договорів на постачання газу за спрощеною процедурою   забезпечить  вирішення  питання забезпечення газом - а отже, і теплом бюджетних установ.
Ці заклади вже можуть подавати документи підприємству для укладання угод. У проєкті договору зазначена ціна природного газу за 1 тисячу кубічних метрів без ПДВ – 13658,42 гривні. Із ПДВ й урахуванням тарифу на послуги транспортування – 16554 гривні

Уряд запевнив, що газу у сховищах цілком достатньо для потреб населення та соціальної сфери.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора