A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

52 ТИСЯЧІ ГЕКТАРІВ ЗЕМЕЛЬ І ПОНАД 3 ТИСЯЧІ ВОДНИХ ОБ’ЄКТІВ МАЮТЬ ПРОІНВЕНТАРИЗУВАТИ НА ПОЛТАВЩИНІ

Дата: 11.10.2021 10:48
Кількість переглядів: 254

52 тисячі гектарів земель і понад 3 тисячі водних об’єктів мають проінвентаризувати на Полтавщині

 

В області планують проінвентаризувати понад 52 тисячі гектарів земель державної власності. Це землі лісогосподарського призначення, запасу лісового фонду й оборони. На засіданні регіональної комісії з інвентаризації водних об’єктів та лісових ресурсів на території області обговорили стан реалізації запланованих завдань. Провів засідання заступник голови облдержадміністрації Євген Греков.

Начальник відділу лісового та мисливського господарства Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства Юрій Рогожинський поінформував, що до кінця жовтня завершать погодження усіх ділянок, які передбачено проінвентаризувати. Це близько 8 тисяч гектарів земель лісогосподарського призначення й запасу лісового фонду. Договори на виконання робіт укладені. Фінансування передбачене за рахунок коштів обласного бюджету, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського й лісогосподарського виробництва. Крім того, 25 тисяч гектарів мають проінвентаризувати лісогосподарські підприємства.

Заступник начальника Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області Людмила Остапенко поінформувала, що інвентаризація понад 44 тисяч гектарів земель лісогосподарського призначення та земель оборони фінансуватимуть із державного бюджету. Завершилися відкриті торги на закупівлю послуги, триває процедура оскарження. 

Порушили на засіданні й питання заліснення. Юрій Рогожинський повідомив, що в громади надіслали 65 клопотань щодо надання більше 1 тисячі гектарів під заліснення. 

«Є позитивні рішення органів місцевого самоврядування на 85 гектарів. Чекаємо проведення сесій сільських, селищних, міських рад по інших клопотаннях», – сказав Юрій Рогожинський.

Заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Віктор Скриль розповів, що із застосуванням цифрових технологій продовжують моніторинг земельних ресурсів. Опрацьовано території 21 громади області й попередньо 9,4 тисячі гектарів самозаліснених, малопродуктивних земельних ділянок, які не використовуються в сільському господарстві, а можуть бути надані під заліснення. Інформацію надішлють обласному управлінню лісового та мисливського господарства для аналізу.

Начальник відділу водних відносин та басейнової взаємодії Регіонального офісу водних ресурсів у Полтавській області Олександр Чмир повідомив, що в області підлягають інвентаризації 3400 водних об’єктів – озера, ставки, водосховища, водойми, а також річки, струмки, потічки, які знаходяться в межах територій громад. Євген Греков зазначив, що Полтавська ОДА звернеться до Державного агентства водних ресурсів щодо надання наявної інформації по всіх водних об’єктах області. Громадам комісія рекомендувала також надіслати запити до Держводагентства чи Регіонального офісу водних ресурсів про отримання наявних даних щодо всіх водних об’єктів, розміщених на території громад. На підставі отриманих відомостей органи місцевого самоврядування мають актуалізувати інформацію й характеристики об’єктів, а також запланувати заходи щодо проведення їх інвентаризації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора