A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

КОМІСІЯ ТЕБ ТА НС ДОРУЧИЛА ХАРКІВСЬКІЙ ОДА ПОСИЛИТИ ПРОТИЕПІДЕМІЧНІ ЗАХОДИ В РЕГІОНІ

Дата: 08.10.2021 08:50
Кількість переглядів: 229

Комісія ТЕБ та НС доручила Харківській ОДА посилити протиепідемічні заходи в регіоні

 

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на позачерговому засіданні 7 жовтня розглянула загострення ситуації з поширенням коронавірусної хвороби на території Харківської області.

Як зазначив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, на початку тижня спостерігалось погіршення епідситуації в Харківській області, але оперативні дії як державної, так і місцевої влади дозволили стабілізувати ситуацію.

«В області перевищували два індикатори: кількість позитивних тестів та кількість госпіталізацій. Оперативно реагуючи на дану ситуацію, було нарощено кількість тестувань і додані нові заклади охорони здоров’я, зокрема, лікарні, які мають ліжка з киснем. Це дозволило нам вивести область з ознак, перевищення яких дозволяє встановлювати «червоний» рівень епідемічної небезпеки», - підкреслив Міністр.

Але ситуація з поширенням COVID-19 залишається напруженою, тому Комісія ухвалила рішення зобов’язати Харківську обласну державну адміністрацію посилити протиепідемічні заходи в регіоні.

«Критичного навантаження на систему охорони здоров’я в області немає. Але потрібно посилити додатковий нагляд за збільшенням кількісті захворювань», - підсумував Віктор Ляшко.

Комісія ТЕБ та НС доручила Харківській ОДА:

- продовжувати збільшувати кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту;

- посилити контроль за дотриманням критеріїв госпіталізації пацієнтів з коронавірусною хворобою, неухильно виконуючи галузеві стандарти організації надання медичної допомоги хворим на COVID-19;

- оновити маршрути пацієнтів та їх суворе виконання медичною службою області;

- ініціювати встановлення додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів на території окремих територіальних громад у межах області.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора