A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ОСОБЛИВОСТІ НАДАННЯ ЖИТЛОВОЇ СУБСИДІЇ ДИТЯЧИМ БУДИНКАМ СІМЕЙНОГО ТИПУ ТА БАГАТОДІТНІМ РОДИНАМ

Дата: 07.10.2021 14:05
Кількість переглядів: 125

Особливості надання житлової субсидії дитячим будинкам сімейного типу та багатодітнім родинам

 

В області створено та функціонує 41 дитячий будинок сімейного типу, 117 прийомних сімей, а також проживає 7,3 тис багатодітних родин.

Вказані сім'ї за вибором мають право на отримання житлової субсидії чи пільги на оплату житлово-комунальних послуг. При цьому дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім'ї право на пільги мають за умови проживання дітей в цих сім'ях не менше року. Пільги на оплату житлово-комунальних послуг надаються за умови, що середньомісячний сукупний дохід сім'ї на одного члена сім'ї не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу з 1 січня 2021 року – 3 180 грн).

Житлові субсидії призначаються в розмірі різниці між вартістю житлово-комунальних послуг у межах соціальних нормативів користування послугами та обсягом визначеного Кабінетом Міністрів України обов'язкового відсотка платежу.

Обов'язковий відсоток платежу розраховується індивідуально для кожної сім'ї, залежить від доходів сім'ї та визначається за єдиною формулою.
При розрахунку середньомісячного сукупного доходу сім'ї для призначення субсидії не враховується державна соціальна допомога на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 6.08.2014 р. №409 соціальна норма житла, в межах якої держава надає громадянам субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, становить 13,65 кв. метра загальної площі на одну особу та додатково 35,22 кв. метра на домогосподарство, при цьому для дитячих будинків сімейного типу соціальна норма житла для послуг з опалення встановлюється у розмірі опалюваної площі житлового приміщення.
Також для багатодітних сімей, дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей, а також сімей, у яких проживають троє і більше дітей, враховуючи тих, над якими встановлено опіку чи піклування субсидія на оплату послуг з постачання та розподілу електричної енергії надається без застосування встановлених вказаною постановою обмежень.

Для отримання житлової субсидії необхідно подати лише заяву та декларацію про доходи.

Прийом документів для призначення житлових субсидій проводиться на рівні:
 - відділів соціального захисту відповідної територіальної громади або визначених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради;
 - уповноважених осіб старостинських округів;
 - посадових осіб центру надання адміністративних послуг (у разі їх створення);
 - управлінь соціального захисту населення міст обласного значення.

Звертаємо увагу, у разі подання заяви протягом двох місяців з початку опалювального сезону житлова субсидія призначається з початку такого сезону, але не раніше дня виникнення права на її отримання. Тобто, якщо звернення надійде до 15 грудня, то право на отримання субсидії буде розглянуто з жовтня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора