A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ІЗ КЕРІВНИКАМИ Й ФАХІВЦЯМИ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД ПОЛТАВСЬКОГО РАЙОНУ ПРОВЕЛИ ЗАНЯТТЯ З ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ

Дата: 07.10.2021 09:21
Кількість переглядів: 120

Із керівниками й фахівцями територіальних громад Полтавського району провели заняття з цивільного захисту

 

Для голів міських, селищних та сільських рад, керівників структурних підрозділів із питань цивільного захисту РДА й територіальних громад Полтавського району 6 жовтня фахівці навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Полтавської області та Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами ОДА організували заняття з цивільного захисту.

Захід провели з метою надання допомоги керівному складу новостворених адміністративно-територіальних одиниць у побудові дієвої системи цивільного захисту й на виконання рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 14 травня 2021 року.

Т.в.о. директора Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами ОДА Віктор Стеблянко підкреслив важливість та актуальність таких занять для керівників і фахівців територіальних громад та райдержадміністрації, адже питання захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій в умовах проведення адміністративно-територіальної реформи залишається однією з основних функцій місцевих органів виконавчої влади й органів місцевого самоврядування.

Віктор Стеблянко розповів про стан техногенно-екологічної безпеки в області, територіальну систему централізованого оповіщення, регіональну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Полтавщини.

Також учасники занять розглянули законодавчі й нормативно-правові акти, що регулюють сферу цивільного захисту, принципи утворення й функціонування пожежно-рятувальних підрозділів для забезпечення місцевої та добровільної пожежної охорони і Центрів безпеки, планування діяльності у сфері цивільного захисту, створення й використання матеріального резерву. Обговорили організацію заходів з евакуації людей і матеріальних цінностей, укриття населення у сховищах тощо.

Наступні заняття проведуть для керівників і фахівців інших районів області.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора