A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

УКРАЇНА ЗАЦІКАВЛЕНА В РЕАЛІЗАЦІЇ СПІЛЬНИХ З ІЗРАЇЛЕМ ПРОЕКТІВ У ГАЛУЗІ НОВІТНІХ ТЕХНОЛОГІЙ, — ДЕНИС ШМИГАЛЬ НА ЗУСТРІЧІ З ПРЕЗИДЕНТОМ ІЗРАЇЛЮ

Дата: 06.10.2021 13:39
Кількість переглядів: 127

Україна зацікавлена в реалізації спільних з Ізраїлем проектів у галузі новітніх технологій, — Денис Шмигаль на зустрічі з Президентом Ізраїлю

 

Співробітництво в торгово-економічній, науково-технічній та медичній сферах обговорили під час зустрічі в Києві Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та Президент Держави Ізраїль Іцхак Герцог.

Денис Шмигаль підкреслив успішний розвиток економічного співробітництва між країнами, особливо в контексті початку дії Угоди про вільну торгівлю з 1 січня 2021 року.

«Набрання чинності Угоди стало важливим етапом розвитку українсько-ізраїльських відносин. Вона покликана сприяти лібералізації торгівлі, створенню прозорих правил ведення бізнесу та нових умов торгівлі», — зазначив очільник українського Уряду.

Крім того, Прем’єр-міністр поінформував Президента Ізраїлю про проекти створення та модернізації зрошувальних систем у південних регіонах України та запросив ізраїльські компанії долучитися до їх реалізації.

Наукове-технічне співробітництво, за словами Глава Уряду України, також є одним з перспективних напрямів двосторонньої взаємодії. Зокрема, Україна зацікавлена в обміні досвідом та вивченні ізраїльської практики державної підтримки розвитку новітніх технологій, комерціалізації наукових досліджень, створення «стартапів» та заохочення інвестицій в наукові дослідження.

«Ми також зацікавлені в розширенні нашого співробітництва у галузі інформаційних і новітніх технологій та реалізації в цій сфері спільних перспективних проектів», — додав Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр відзначив двосторонню взаємодію і в медичній та фармацевтичній сферах.

«З огляду на значний набутий досвід Ізраїлю в цій сфері, Україна зацікавлена в обміні інформацією щодо психологічної реабілітації для ветеранів та учасників бойових дій, запровадженні співробітництва у сфері надання реабілітаційних заходів для осіб з інвалідністю», — сказав Глава українського Уряду.

Зі свого боку Президент Ізраїлю Іцхак Герцог підтвердив готовність співпрацювати у сфері новітніх технологій та запевнив, що новий Уряд Ізраїлю готовий до інтенсифікації співробітництва з Україною в різних галузях.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора