A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

ЦІНИ НА ТЕПЛО ЗАЛИШАТЬСЯ НА РІВНІ МИНУЛОГО РОКУ: ЗА ІНІЦІАТИВИ ПРЕЗИДЕНТА ПІДПИСАНИЙ ВІДПОВІДНИЙ МЕМОРАНДУМ

Дата: 01.10.2021 15:04
Кількість переглядів: 158

Ціни на тепло залишаться на рівні минулого року: за ініціативи Президента підписаний відповідний меморандум

 

Тарифи на тепло не зростатимуть в нинішньому опалювальному сезоні.  Це закріпили в ініційованому Президентом України Володимиром Зеленським Меморандумі між Кабінетом Міністрів, НАК «Нафтогаз України», органами місцевого самоврядування, підприємствами теплопостачання. Документ підписали під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, яке відбулося в Києві 30 вересня.

Глава держави зазначив, що підготовка до опалювального сезону є одним з найважливіших питань у порядку денному засідання, адже цьогоріч у світі спостерігається рекордне зростання ціни на газ.

«Питання не в Україні – питання у європейських цінах на газ. У Європі ціна вперше перетнула позначку в тисячу доларів за тисячу кубометрів. Для нашої країни питання тарифів кожного року важливе, але цього року є дуже-дуже непростим і може набути гострого, складного значення», – сказав Володимир Зеленський.

Полтавщину на заході представив голова облдержадміністрації Олег Синєгубов разом із головою обласної ради Олександром Біленьким та очільниками міст.

«Ціни на тепло для побутових споживачів залишаться на рівні минулого року. Кабмін за рахунок субвенцій допоможе бюджетам територіальних громад. Це дозволить покрити не менше 80% дефіциту місцевих бюджетів на підтримку підприємств теплопостачання. Також до місцевих бюджетів тергромад спрямують додатковий обсяг коштів від ПДФО та акцизного податку», – зазначив Олег Синєгубов.

Меморандумом передбачено, що держава обов’язково забезпечить виплату житлових субсидій для малозабезпечених сімей. Гарантується безперебійне постачання природного газу підприємствам теплокомуненерго, особливо для надання послуг дитсадкам, школам, лікарням. Загалом у Меморандумі близько 20 конкретних пунктів, виконання яких дасть змогу провести опалювальний сезон без проблем.

Згідно з Меморандумом, до кінця опалювального сезону тарифи на тепло та гарячу воду не зростатимуть. Ціна газу становитиме 7,4 грн за 1 куб. м для населення та 13,6 грн за 1 куб. м для бюджетних установ.

Водночас Глава держави зауважив, що підписаний Меморандум все ж не є комплексним рішенням, тому спільно з представниками місцевої влади має бути напрацьований документ, розрахований щонайменше на три наступні роки, який передбачав би прогнозовану тарифну політику для українських громадян.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора