A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

КАТЕРИНА РИЖЕЧЕНКО ЗУСТРІЛАСЯ З РОДИНАМИ, ЯКІ ВИХОВУЮТЬ ДІТЕЙ-СИРІТ ТА ДІТЕЙ, ПОЗБАВЛЕНИХ БАТЬКІВСЬКОГО ПІКЛУВАННЯ, В КОТЕЛЕВСЬКІЙ ГРОМАДІ

Дата: 01.10.2021 15:01
Кількість переглядів: 141

Катерина Рижеченко зустрілася з родинами, які виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в Котелевській громаді

 

30 вересня в Котелевській територіальній громаді до Дня усиновлення відбувся захід за участю родин, які виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Участь у ньому взяли заступник голови Полтавської облдержадміністрації Катерина Рижеченко, голова Котелевської територіальної громади Тетяна Корост, представники профільних департаментів та служб облдержадміністрації та місцевого самоврядування.

Загалом у громаді  проживає 8 усиновлених дітей, є 2 прийомні родини, в яких виховується шестеро дітей; 33 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, із них 28 виховуються під опікою та мешкають у родинах опікунів. Три дитини проживають у прийомних сім’ях і дві в будинку сімейного типу.

 «Дорогі батьки, для дітей, які з вами поряд, ви є мамами  й татами, надією й справжньою опорою. Ви робите їх щасливішими, даруєте віру в добро. Ви з повною відповідальністю й щирим серцем бережете наше майбутнє – дітей. І це не тільки відчуття обов’язку, але й благородний вчинок. Бажаю вам кожного дня відчувати  значимість того, що ви робите, відчувати підтримку одне одного, громади, держави», – звернулася з вітальним словом Катерина Рижеченко.

«Сьогодні велике православне свято – Віри, Надії, Любові та їх матері Софії. Приємно, що саме такими людськими якостями володіють присутні тут батьки. Ми підтримуємо тісні зв’язки із сім’ями, цікавимось їхніми проблемами, шукаємо шляхи вирішення. За таким принципом будуємо свою роботу як органи місцевого самоврядування. Дуже приємно, що на рівні держави  ведеться цілеспрямована робота з питань зміцнення сім'ї, соціального захисту дітей та родин», –  сказала Тетяна Корост.

Борис Рибаков виховує 4 дітей, позбавлених батьківського піклування. За його словами, відчуває підтримку громади у всіх починаннях.

«Дякую за підтримку й добрі слова Катерині Рижеченко, Тетяні Корост. Зичу всім батькам і дітям Віри, Надії, Любові. Так, виховання  – це нелегка справа. Є й радості, і труднощі. Але не зважаючи ні на що, ми робимо велику спільну справу й знаємо, що чужих дітей не буває», – зауважив  Борис Рибаков.

Катерина Рижеченко та Тетяна Корост вручили родинам корисні й пам’ятні подарунки. Для учасників заходу організували концертну програма, а для дітей – конкурси та розваги.

 

 

Довідково. На Полтавщині проживають 649 усиновлених дітей. Понад 1900 дітей перебувають під опікою, піклуванням, виховуються у прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу.

Цьогоріч в області створений 1 дитячий будинок сімейного типу, 2 прийомних сім’ї. Усиновлено 26 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Функціонують 115 прийомних сімей та 40 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховуються 464 дитини-сироти й позбавлені батьківського піклування, особи з їх числа.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора