A A A K K K
для людей з вадами зору
ПОЛТАВСЬКА РАЙОННА ВІЙСЬКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ
Полтавська область

НА ПОЛТАВЩИНІ ВІДБУВСЯ ОБЛАСНИЙ ФЕСТИВАЛЬ СУЧАСНИХ ТЕАТРІВ «ЛАВАРТ»

Дата: 29.09.2021 09:10
Кількість переглядів: 160

На Полтавщині відбувся обласний фестиваль сучасних театрів «ЛавАрт»

 

28 вересня в м. Гадяч відбувся обласний фестиваль сучасних театрів «ЛавАрт». Проєкт започаткований  2018 р. і проводиться вчетверте. Фестивальний рух збирає театральні колективи, сприяє розвитку мистецтва та відкриттю нових талантів.

Участь у заході взяли заступник голови Полтавської ОДА Катерина Рижеченко, представники Департаменту культури і туризму Полтавської ОДА, директор Гадяцького фахового коледжу культури і мистецтв  ім. І.П. Котляревського Анатолій Насменчук, театральні  колективи області.

Захід розпочали із пресконференції в  Гадяцькому коледжі культури і мистецтв  ім. І.П. Котляревського.

«Сьогодні маємо змогу насолодитися театральним мистецтвом у Гадячі. Насправді театр потрібно сприймати ширше, аніж ми звикли. Це – живий організм, який постійно розвивається і ретранслює все наше життя. Уже четвертий рік театрали з усієї Полтавщини мають змогу продемонструвати свої досягнення, поділитися власними здобутками та перейняти досвід інших, чомусь навчитися. Маємо змогу побачити, наскільки багатогранним є театральне мистецтво Полтавщини. Сподіваюся, в найближчій перспективі цей фестиваль стане всеукраїнським, а далі й міжнародним», – зазначила заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко.

Як розповіла заступник директора Департаменту культури і туризму ОДА Інна Шерстюк, ідея цього заходу з’явилася чотири роки тому в межах проєкту «Малі міста – великі враження».

«На першому фестивалі в нас були гості з Сум і Харківщини. Далі уподовж  двох років ми змушені були проводити захід у більш вузькому колі. Але колективи використовували цей час, щоб відшліфувати свою майстерність, отримати досвід, поліпшити професіоналізм і врешті бути готовими зустрічати гостей із інших регіонів України та з-за кордону. Прагнемо, щоб фестиваль, який щороку проводитимемо на Полтавщині, став відомим далеко за межами України», – сказала Інна Шерстюк.

«Щиро вдячний керівництву області й особисто Катерині Рижеченко за підтримку. Фестиваль сучасних театрів – це величезна подія для 220 учасників, які сьогодні тут, серйозний мотиватор, адже якість життя визначається через його змістовність, наповненість, через творчість. Сподіваюсь, що сьогоднішня подія дасть черговий  поштовх для розвитку театрального мистецтва», – сказав

Анатолій Насменчук.

За вагомий особистий внесок у розвиток культури й мистецтва Анатолія Несменчука було нагороджено грамотою Департаменту культури і туризму Полтавської ОДА.

Цього року учасниками «ЛавАрт» стали 19 театральних колективів області – аматорських, професійних, дитячих, дорослих. Свою майстерність вони продемонстрували на сцені ККЗ «Дружба». Виступи відзначилися різноманітністю тематики, експериментів зі стилями та жанрам. Учасників нагороджено грамотами та подарунками.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора